2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

BURFAŞ'ın 2 eski yöneticisi tutuklandı

Bursa'da, Park Bahçe Sosyal Kültürel Hizmetler Ticaret A.Ş.'nin (BURFAŞ) eski genel müdürü ile eski genel müdür yardımcısı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, mali polisin denetimlerinde bazı kalemler üzerinde oynamalar yapıldığının tespiti üzerine soruşturma başlatıldı. Kent gönüllüleri gecesinde sahneye çıkması planlanan Murat Boz ve Atiye konseri ile diş hekimleri tarafından organize edilen bir kongrenin program çekimi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Yapılan incelemede, iptal olan Murat Boz konseri ile alakalı sözleşmenin 70 bin lira olan cezai şerhinin üzerinde oynama yapılarak 30 bin lira olarak düzenlendiği, ayrıca kongre çekimi ile alakalı da işi yapan kişiye, hem diş hekimleri, hem de BURFAŞ tarafından iki ayrı ödeme yapıldığı halde, sadece 5 bin 900 liralık bir ödemenin gözüktüğü öne sürüldü.

Bunun üzerine mali polis, BURFAŞ'ın eski genel müdürü Z.A.T. (57) ve eski genel müdür yardımcısı B.Ö.'yi (34) gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, "ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan eski genel müdür Z.A.T. her iki suçtan da tutuklanırken, müdür yardımcısı B.Ö. ise sadece "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 18:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?