4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büro-Sen'den miting hazırlığı

Türk Büro-Sen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Bulut, 25 Mayıs'ta Maliye Bakanlığı önünde miting düzenleyeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili Türk Büro-Sen Bursa Şubesi'nde basın açıklaması yapan Başkan İbrahim Bulut, nisan ayında Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarında sendikanın dile getirdiği sorunlara kayıtsız kalındığını söyledi. Her iki kurum bürokratlarının yaklaşımlarını "kabul edilemez" bulduklarını ifade eden Bulut, "Çalışma barışını bozan kurum içerisindeki ücret adaletsizliğinin sona erdirilmesi, veri hazırlama kontrol işletmeni (VHKİ) kadrosunun tüm personele sınavsız verilmesi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 2006 - 2007 yılında yapılan gelir uzmanlığı sanavlarından 70 ve üstü puan alanların atamalarının yapılması, gelir uzmanlığında 5 yılda 3 kez sınava girme sınırının kaldırılması yönündeki sorunların çözümünü istiyoruz.

Merkez ve taşra kurumlarında çalışanlar arasında ücret adaletsizliği var. Maliye ve İçişleri Bakanlıkları dışında tüm kurumlara VHKİ kadroları bilgisayar sertifikasıyla sınavsız veriliyor. Bugün bilgisayar kullanan tüm çalışanların bu kadroyu alması gerekiyor. Bu kadroyu alanlar 3. dereceye kadar inebiliyor. Öğretmenler hariç emekliliğe esas 5. derecenin altında yer alabiliyorsunuz. Bilgisayar kullanan tüm çalışanlar her gün radyasyona maruz kalıyor. Bu kadroyu alanların gördüğü zararlar maaşına yansıtılarak zararları tazmin ediliyor. Gelir İdaresi'nde 2006 ve 2007 yıllarında yapılan gelir uzmanlığı sınavlarından 70 ve üstü puan alanların atamaları hala yapılmadı. Gelir uzmanlığındaysa 5 yılda 3 defa sınava girme hakkı kaldırıldı. 20 yıldır kurum içerisinde çalışan vatandaşı düşünün. 3 sınavı da kazanamazsa bu haktan mahrum kalıyor. Yeni işe başlayan ve bilgileri taze olan kişiyse kazanarak atanıyor. Biz bu adaletsizliklerin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Bulut, maliye çalışanları ve sendikalarına çözüm yeri olarak sokakların gösterildiğini öne sürdü. Kendilerinin diyalog ve uzlaşıdan yana olduğunun altını çizen Bulut, sözün bittiği noktaya gelindiğini söyledi. Yetkilileri bir kez daha uyaran Bulut şunları kaydetti: "Bu uyarımızı maliye bürokratlarının iyi okumasını bekliyoruz. Aksi halde 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü bizlerin de içinde olacağı, ülke genelindeki tüm maliye çalışanları Ankara'ya giderek bakanlık önünde miting yapacak. Bundan sonuç alınmaması halinde ise üretimden gelen gücümüz dahil olmak üzere her türlü eylemi yapacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?