6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bürokrata sahte belgeyle kredi şoku

BURSALI BÜROKRATA SAHTE BELGELERLE KREDİ ŞOKU

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticilerinden birisinin kimlik bilgileriyle kredi çekmek isteyen dolandırıcı, banka görevlilerinin uyanıklığı sayesinde amacına ulaşamadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey bir yöneticinin kimlik bilgilerini kullanan dolandırıcı, düzenlediği sahte kimlik ve ehliyete kendi fotoğrafını yapıştırıp İstanbul'da özel bir bankaya kredi müracaatında bulundu. Bankadan 20 bin lira isteyen ve evrakları tamamlayan dolandırıcı, banka görevlilerinin uyanıklığı sayesinde amacına ulaşamadı. Banka görevlileri, adına kredi çekilmek istenen üst düzey yöneticinin istihbaratını yaparken, hesabında para bulunduğunu ve bugüne kadar hiç kredi çekmediğini belirledi. Başka bir bankayla çalışmasına rağmen kendilerinden bu kişinin kredi çekmesini manidar bulan banka görevlileri, internet üzerinden bir araştırma yaparak üst düzey yöneticiye telefonla ulaştı.

Üst düzey yönetici ise, kendi adına 20 bin lira kredi çekilmek istendiğini duyunca şaşkınlık yaşadı. Banka görevlilerinin kendisine söylediği kimlik bilgilerinin doğru olduğunu ancak kredi müracaatı olmadığını ifade eden yönetici, soluğu hemen savcılıkta aldı. Müracaat üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri evrakta sahtecilik yapan ve üst düzey yöneticinin adını kullanarak kredi çekmek isteyen zanlının peşine düştü.

Başvuruda bulunan şahsın krediyi teslim almaya gelmediği ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, sahteci ve dolandırıcı şahsın Türkiye genelinde arandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, "Kimlik bilgilerinizi ve resmi belgelerinizin fotokopilerini kimseyle paylaşmayın" uyarısında bulundu.

BURSALI BÜROKRATA SAHTE BELGELERLE KREDİ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:43:04
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 15:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
polat IP: 94.109.190.xxx Tarih : 9.07.2010 01:21:44

ben bu adami bursada arkadasim olan ali ekincinin yaninda gordum sanirim ali ekincide bu suctan ceza evinde yatti tum emniyette bilgi olsun