3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa, geleceğe güvenle bakıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 3,5 yıl önce sadece geçmişiyle övünen Bursa’nın gerçekleştirdikleri yatırım ve planladıkları projelerle artık geleceğine güvenle baktığını söyledi.


Başkan Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı’nın Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan İlçe Danışma Toplantısı’nda, Bursa’nın ekonomi, sanayi, tarihi ve doğal güzellikleriyle sahip olduğu potansiyele rağmen ülke turizminden aldığı payın çok komik olduğunu belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Bursa, marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Planladığımız projelerinde tamamlanmasıyla düne kadar sadece geçmişiyle övünen Bursa, artık geleceğine güvenle bakıyor” dedi.


Bursa’nın sahip olduğu potansiyele ve Türkiye’nin 4. büyük kenti olmasına rağmen birçok ilden geri kalmasının arkasında yatan nedenlerden birinin de yerel yönetimlerin kentin beklentisini ihtiyacını yeteri kadar karşılayamamış olmalarına bağlayan Şahin, başlattıkları yerel kalkınma hamlesi ile Bursa’nın artık zaman kaybetmediğini vurguladı. Bursa’nın Atatürk Kongre Kültür Merkezi tamamlanmadan kongre kentleri arasına gerdiğinin altını çizen Şahin, “3 ay içinde hizmete açılacak olan Kent Hali de Bursa’nın tarım kenti kimliğine güç katacak. Kent Meydanı ve Çarşı Projesi 2008 yılının mart ayında açılacak. Emirsultan Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi’ne start verdik. Nilüfer Vadisi Rekreasyon Projesi’nin temelini önümüzdeki aylarda atacağız. 10 kavşak, alternatif açtığımız 35 kilometre alternatif yolun yanı sıra ulaşım yatırımlarımıza Sinyalizasyonda Otomasyon Sistemi ile bir yenisini daha ekliyoruz. Bu ve sayamadığım birçok projeyi görenler, Bursa’nın geçmiş dönemlerdeki yerel yönetim hizmetlerine baktığında bütün bunlar 3,5 yılda mı yapıldı diye şaşırıyor” diye konuştu.


Divan Başkanlığını AK Parti Bursa İl Başkanı Cafer Yıldız’ın yaptığı toplantıya Başkan Şahin’in yanı sıra Bursa Milletvekilleri Mehmet Emin Tutan ve Sedat Kızılcıklı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım da katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 00:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?