4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa, Medine ile kardeş oluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bayram öncesi gerçekleştirdiği umre ziyaretinde Medine Belediye Başkanı Abdurrahman El Hüseyin ile 2 şehir arasındaki kardeşlik görüşmelerinin detaylarını da konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 22. kardeş şehri Medine oluyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de onaylanan kardeşlik anlaşması sebebiyle Medine Belediye Başkanı El Hüseyin'i başkanlık binasında ziyaret eden Başkan Altepe, dünyada şehirler arasındaki iş birliklerinde kurulan dostlukların dünya barışına hizmet ettiğini vurgulayarak, "Suudi Arabistan bölgesinde hiçbir kent ile kardeşlik anlaşmamız yoktu. Medine'de çalışanlar arasında çok sayıda Bursalı hemşehrimizi görünce bu kardeşlik anlaşmasının ne denli gerekli olduğunu gözlemledim" diye konuştu.

Medine Belediye Başkanı El Hüseyin ise Bursa ile kardeş şehir olmayı gönülden istediklerini belirterek, bu konunun krallığın onayında olduğunu, yakında bunun gerçekleşeceğini söyledi. Medine ile Türkiye'den hem de Bursa gibi bir şehrin kardeşliğinin Medinelileri mutlu edeceğine inandığını belirten El Hüseyin, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kardeşlik anlaşmasının onay yazısı bize ulaştı. Biz de bunu Suudi Arabistan Krallığı'na sunduk. Olur geldiğinde kardeşliğimiz resmiyet kazanacak. Şehrimizde çok sayıda Bursalı yaşıyor. Bu kardeşlik, hem dostluk hem de ticaret ilişkilerinin gelişmesini sağlayacak" şeklinde konuştu.

Kutsal topraklara umre ve kardeşlik görüşmesi ziyaretinden dönen ve yanında bolca hurma getiren Başkan Recep Altepe ise Buski'deki makamında gelen ziyaretçilerine hurma ikram ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 10:52:43
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 11:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?