5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Buzağıyı anne karnından arabaya bağlayarak çıkardılar

BURSA - Bursa’da karnındaki yavrusu ters olarak çıkan bir holstein cinsi ineğe, yavrunun ayakları Mercedes marka arabaya bağlanarak müdahele edildi. Arka ayaklarından bağlanan buzağı, Mercedes’le çekilerek annesinin karnından çıkarıldı.

Bursa’nın Kirazlı Beldesi’nde gerçekleşen olayda buzağının arka sol ayağı kırıldı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’ne getirilen buzağı, Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Yanık ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyattan sonra buzağının kırık ayağına platin levha yerleştirildi.

Kirazlı Beldesi’nde oturan Ahmet Yılmaz, ’’Alacakız’’ adındaki ineğinin ters doğum yapması sebebiyle ne yapacağını şaşırdı. Buzağının arka ayakları görünmesine rağmen doğum bir türlü gerçekleşmiyordu. Ahmet Yılmaz, ’’Alacakız’’a yardımcı olmak için bahçede bulunan Mercedes’i getirdi. Mercedes’e geçirilen kalın ip buzağının ayaklarına bağlandı. Aracın yavaş hareket ettirilmesiyle ayaklarından bağlanan buzağı da anasının karnından dışarı çekildi. Ayağının doğum sırasında kırıldığı görülen buzağı bir kaç saat içinde Veteriner Fakültesi’ne yetiştirildi. Ahmet Yılmaz, buzağının tedavisi için mümkün olan herşeyin yapılmasını istedi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kemal Yanık, buzağının ayağını kesilmekten kurtardı. Prof. Dr. Yanık, buzağının tedavi ve bakımına bir süre daha devam edildikten sonra sağlıklı olarak annesinin yanında yürüyebileceğini söyledi.

Yalçın Özüm
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?