5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Emekli avukatın kalbi adliyede durdu!

Bursa’da bir iş için geldiği adliyede kalp krizi geçiren emekli avukat, tesadüfen orada bulunan doktorun ve 112 Acil Servis ekibinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Bursa’da bir müddet savcılık yaptıktan sonra avukatlıktan emekliye ayrılan 79 yaşındaki Ethem Vardar, öğle saatlerinde geldiği adliyede kalp krizi geçirdi. Fenalaşarak merdivenlere yığılan Vardar’a ilk müdahaleyi, adliyeye sabıka kaydı almaya gelen bir bayan doktor yaptı. Dr. Şükran Pehlivanoğlu, yaşlı adama kalp masajı yaparken, bir polis de suni teneffüs yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesiyle yaşlı adamın duran kalbi elektro şokla tekrar çalıştırıldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından kalbi çalıştırılan Vardar, çevik kuvvet ekiplerinin taşıdığı sedye ile ambulansa bindirildi. Ancak Vardar, Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Emekli avukatı kurtarmak için ilk müdahaleyi yapan Dr. Pehlivanoğlu, "Sabıka kaydı almak için geldiğim adliyede yaşlı bir adamın merdivenlerde yığıldığını görünce hemen müdahale ettim. İlk defa dışarıda bir hastaya kalp mesajı yaptım" dedi.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?