5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Eski İçişleri Bakanı Gazioğlu 16 yıl sonra ilk kez cüppe giydi

İçişleri eski bakanlarından Mehmet Gazioğlu, 16 yıl aradan sonra annesinin hatırı için Bursa’daki bir davada avukatlık yaptı.

Annesinin isteği üzerine davayı üstlendiğini kaydeden Gazioğlu, yıllar sonra tekrar avukatlık yapacağı için biraz heyecanlı olduğunu söyledi. Gazioğlu, "Mesleğe bir günlüğüne dönmemin maddiyatla hiçbir ilgisi yok. Sadece yargılanan kişi bir dostumuz olduğu ve annemi kıramadığım için bu davaya girmeyi kabul ettim" dedi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "kasten adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edilen Metin Bayram’ın avukatlığını yapan Gazioğlu, müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi. Olayın bir kaza olduğunu belirten Gazioğlu, "Müvekkilim kız arkadaşından bahsettiği sırada mağdur Şenol Atış küfürlü konuşunca aralarında tartışma çıkmış. Sanık da korkutmak için bir el ateş etmiş. Mağdur da kazayla elinden yaralanmış. Aslından çok yakın arkadaşlar" dedi.

Mahkeme, sanığın tahliye talebini reddederken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1970 yılından itibaren 17 yıl avukatlık yapan Gazioğlu, 1987 yılında DYP’den Bursa Milletvekili seçildi. Daha sonra da Devlet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, KİT Komisyonu Başkanlığı, TBMM Başkan Vekilliği ve DYP Bursa İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Gazioğlu’nun 16 yıl boyunca duruşmalara girmediği öğrenildi.

OSMAN AKIN-BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?