3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa 6. Ulusal Yüzme Şampiyonası başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Ulusal Yüzme Şampiyonası, Çekirge’deki Havuzlupark Tesisleri’nde başladı.

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 35 spor kulübünden yaklaşık 550 sporcunun katıldığı ve 4 seansta gerçekleştirilecek şampiyona iki gün sürecek. Şampiyonada erkek, bayan ve genel kategorilerde, 9–10, 11–12 ve 13–14 yaş gruplarında mücadele edecek yarışçılar, kulaçları ile sudaki hünerlerini sergileyecekler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, bu yıl rekor düzeyde katılımın gerçekleştiği şampiyonanın Türk sporu ve Türk Milli Takımı’na katkı amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen şampiyona ile gençlerin rekabet içinde paylaşmayı öğrendiklerini belirten Subaşı, “Geleceğimizin garantisi olan gençlerimizin sağlıklı bir bünye ile yetişmesini sağlamak bizim görevimiz. Bu çerçevede gerçekleştirilen organizasyonlardan biri de Ulusal Yüzme Şampiyonasıdır. Gençler, bu şampiyonada hedeflerine ulaşmak adına hızlı kulaçlarla ilerlerken, yeni dostlukları da beraberlerinde götürecekler” dedi. Konuşmaların ardından, genç yüzücüler, birincilik için kulaç atmaya başladı. Seansların tamamlanmasının ardından yarışlarda dereceye giren sporculara 21 Temmuz Cumartesi günü(yarın) saat 14.00’de Havuzlupark Tesisleri’nde düzenlenecek törenle madalyaları verilecek.
iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?