4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa 7. Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile gerçekleştirilen TÜYAP Bursa Kiap Fuarı açıldı.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Çetin Tüzüner, "Elektronik yayıncılık hızla ilerliyor. İnternet ortamında pek çok bilgiye ulaşmamız mümkün. İnternetten indirdiğini bilgisayardan okuyabiliyorsunuz. Bütün bu gelişmeler kitap yayıncılığını elbette belirli ölçüde etkiliyor. Ancak teknolojik gelişme ne kadar hızlı olursa olsun, basılı kitabın yeri farklıdır. Kitabı elinize aldığınızda kağıdın kokusunu içinizde hissedersiniz. Deniz kenarında, evinizde, koltuğunuza oturup kitabı elinize aldığınızda vermiş olduğu haz farklıdır. İşte kitap böyle bir şey. Bu fuarlardaki renkli dünya da bunun kanıtıdır. Korsan kitaplar da yayıncıları ve yazarları olumsuz etkiliyor. Halkımızın korsan kitap almamasını ve bizlere ekonomik krizin yaşandığı bu zamanlarda destek olmalarını istiyoruz" dedi.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, "Dünyada yaşanan küresel kriz herkesi çok olumsuz etkiledi. En gelişmiş devletler bile işçi çıkarmak zorunda kaldılar. Bu kriz ne ilk ne de son olacaktır. Bu tarz krizlerden etkilenmemek için bilgili ve kültürlü olmak gerekiyor. Bunun da tek yolu bol bol kitap okumak. Bilgili ve kültürlü bir insan her zaman tercih edilir" diye konuştu.

Açılışa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sena Kaleli'nin yanı sıra çeşitli partilerin adayları katıldı. Keskin ve Kaleli fuarı dolaşarak kitap satın alırken, fuar ilk gün büyük ilgi gördü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 17:22:09
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 17:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?