6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa AB merceğinde

MARKA KENT BURSA AB MERCEĞİNDE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’ye, belediyenin ‘marka kent Bursa’ hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve Danimarka, Bulgaristan, Avusturya, Finlandiya ve Belçika gibi ülkelerin temsilcileri, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Başkan Altepe ile tarihi belediye binasında görüşen Büyükelçi Marc Pierini ve AB heyeti, Bursa’da yapılan yatırımlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Altepe, AB şartlarının en kısa zamanda Türkiye’de sağlanması için heyetin yapacağı değerlendirmelerin önemli olduğunu söyledi. Konuşmasında, ülkelerarası diyaloğun şart olduğundan bahseden Altepe, “Bursa, her yönüyle bir batı şehri, Balkan şehri. Medeniyetin ilk kurulduğu şehir olan ve İstanbul’dan önce bu ülkeye başkentlik yapan Bursa, her yönüyle kalkınmanın ve gelişmenin yaşandığı bir şehir” dedi.

Bursa’nın son 50 yılda 17 kat büyüdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’da en önemli sıkıntı hızlı büyüme. Hem İstanbul’a yakınlığı, hem de coğrafi ve doğal güzellikleri bakımından pek çok sanayici burada yatırım yaptı. Bugüne kadar şehrin değerlendirilmesinde çeşitli sıkıntılar yaşandı ancak bugün bizler, yaptığımız yatırımlarla Bursa’nın gelişmesi ve temiz ve yaşanılabilir bir kent olması noktasında çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Şehirdeki mevcut yıpranmış alanların kentsel dönüşüm projeleriyle yenilendiğini kaydeden Başkan Altepe, iç göç sorunuyla en sık karşılaşan Bursa’ya göçle gelen vatandaşların kente adaptasyonu noktasında yapılan faaliyetlerden de bahsetti. Başkan Altepe, Bursa’da yatırım payını en çok raylı sisteme ayırdıklarını kaydederek, 5 yıl sonunda toplamda 24,5 kilometre raylı sistem ağının ulaşıma dahil edileceğini bildirdi. İlk kez Bursa’da uygulanan yerli vagon üretimi çalışmalarını da anlatan Başkan Altepe, hem ülke sınırlarında, hem de Balkanlar’da kardeş şehirlere yatırımlar yapıldığını sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, 6 aylık sürelerle kamu diplomasisi yaptıklarını, bunun için Bursa’ya geldiklerini ifade ederek, “Türkiye ile AB arasındaki ilişki karmaşık, ama Bursa’da ele aldığımız temel konu sanayi. 15 yıldır AB ile Türkiye arasında gümrük birliği var ve bu oldukça faydalı. Sanayi entegrasyonu konusunda Bursa önemli bir yer. AB’nin önemli isimleri Bursa’ya yatırım yapmış durumdalar. AB Bilgi Merkezi olarak da işlev gören BTSO ile bu konuda görüşeceğiz, sivil toplum kuruluşlarıyla da sosyal konularla ilgili görüşeceğiz. İç göç kaynaklı meselelerle ilgili projeleri değerlendireceğiz. Esas amaç, diyalog sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Altepe, Büyükelçi Pierini’ye çini plaket takdim etti. Altepe, konuklarına meclis salonunu da gezdirerek tarihi yapı hakkında bilgiler verdi.

MARKA KENT BURSA AB MERCEĞİNDE
MARKA KENT BURSA AB MERCEĞİNDE
MARKA KENT BURSA AB MERCEĞİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 15:30:01
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 15:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?