5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa Adliyesi'nde temizlik operasyonu

İstanbul’da, mağaza camlarını silerek girdiği sektörde kısa zamanda 17 ayrı adliyenin temizlik ihalesini alan Nizam Bağcı, Bursa Adliyesi’nin temizliğine başladı. Yeni TCK ile adliyenin temizlik işlerini yapan bir çok mahkumun tahliye olması üzerine aksayan temizlik işleri özelleştirildi.

Açılan ihaleyi, İstanbul’daki 20 adliyenin 17’sinin de temizliğini yapan Bağcı Grubu aldı. Bursa Adliyesi temizliğiyle göz kamaştırmaya başlarken, 6’sı bayan 14 eleman, tüm gün köşe bucak adliyeyi temizliyor. Zemin kattaki kirlenen çakıl taşları bile sabunlu suyla yıkanırken, tuvaletler ve koridorlar gün boyunca paspaslanıyor.

Ardahan’dan çalışmak için gittiği İstanbul’da mağaza camlarını silerek kısa sürede temizlik işini büyüten Bağcı, "Eskiden 70 kişinin yaptığı işi bizim 14 elemanımız, profesyonelce yapıyor. Adliyede çalışacak elemanlarımı ince eleyip sık dokuyarak seçiyorum. Adliyede iş yapıyorsanız güvenlik çok önemli. Eleman alırken birçok yerden teminat istiyorum. Kolay kolay işe kimseyi almıyorum. Aldıkları mı da kolay kolay çıkarmıyorum. Çünkü bir olay çıksa ilk suçlanacak kişi temizlik elemanı olur. O yüzden bu husus çok önemli" dedi.

Adliye içinde uzun süredir temizlikleri yapılmayan milyarlarca lira değerindeki 14 avizenin de önümüzdeki günlerde temizleneceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 16:07:32
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 11:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?