5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa ağlıyor...

Mısır'daki terörist saldırıda hayatını kaybeden Bursalı ilaç temsilcisi Erhan Divlecen (29), Ulucami'de düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde acıların en büyüğünü ailesinin yanısıra, otelde kaldığı için patlamadan yara almadan kurtulan Erhan Divlecen'in kız arkadaşı Sevil Gücük yaşadı.

Cep telefonundan ulaşamadığı arkadaşının patlamada hayatını kaybettiğini anlayınca dünyaları yıkılan 28 yaşındaki Gücük, al bayrağa sarılı tabuta kapanarak, "Sana böyle mi sarılacaktım, sen benim her şeyimdin" diyerek gözyaşı döktü.
Dün gece Mısır'dan uçakla gelen cenaze, ailesi tarafından Atatürk Havalimanı'nda alındıktan sonra Ortabağlar Mahallesi'ndeki Fakülte Camisi'ne getirildi. Buradaki işlemlerin ardından son görev için al bayrağa sarılı tabut öğle saatlerinde Ulucami'ye getirildi. Kalp rahatsızlığı bulunan baba Yusuf Divlecen, ağabeyi Ayhan ve kardeşi Kenan, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu. Erhan Divlecen ile Mısır'a tatile giden aynı şirketin Ankara Temsilciliği'nde çalışan kız arkadaşı sevil Gücük ise caminin avlusuna geldiğinde ayakta güçlükle duruyordu. Arkadaşlarının teskin etmeye çalıştığı genç kız, musalla taşındaki tabutun yanına gitmekte ısrar edip, al bayrağa sarılı tabuta son defa sarıldı. Çok sevdiğini söylediği Erhan'ın tabutuna sarılan genç kız, "Sana böyle mi sarılacaktım" diyerek ağıt yaktı. Yakınları tarafından teskin edilen genç kız, tören sırasında Ulucami'nin bahçesinden ayrılmadı.
Öte yandan, terör saldırısında hayatını kaybeden Divlecen'in dramına Bursa'yı gezmeye gelen bir grup turist de tanık oldu. İngiltere'den geldiklerini söyleyen bir gruba, rehberleri cenazenin Mısır'da hayatını kaybeden bir Türk'e ait olduğunu söyledi. Terörü lanetleyen turistler ise, mücadele için barıştan yana olan bütün insanların omuz omuza vermesi gerektiğini ifade etti.
Cenaze namazına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal'ın yanısıra, genç eczacının çalışma arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze, kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde bir ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Baruthane Mezarlığı'na götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 15:15:31
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?