4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa Alışveriş Şenliği başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen "Bursa Alışveriş Şenliği" başladı.
Bursa'da 1-20 Eylül tarihleri arasında BTSO tarafından düzenlenen '5. Bursa Alışveriş Şenliği'nin açılış toreni, Büyükşehir Belediye tarihi binası arkasındaki meydanda yapıldı.

Yaklaşık 4 bin firmanın katıldığı şenlikte, değişik oranlarda indirim yapılacak. Vatandaşlar, 50 TL'lik alışverişlerde verilen çekiliş kuponlarıyla 120 çeşit hediye kazanma şansı bulacak. Çekilişe katılmak istemeyenlere ise 25 Eylül tarihinde AS Merkez'de düzenlenecek Candan Erçetin konseri için bilet verilecek.

Şenliğin, Bursalı vatandaşlara yaptıkları alışverişlerde destek sağlayacağını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ekonomik kriz ortamında şenliğin esnafa rahatlık sağlayacağını söyledi. 5 yıl önce başlatılan şenliğin şehrin önde gelen kurumlarının desteğiyle ortak fayda çerçevesinde büyüdüğünü kaydeden Sönmez, "Şenlik, iç piyasa açısından nitelikli bir güç oluşturacak. Yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri tarafından da örnek alınan bir proje, BTSO öncülüğüde kentin önde gelen dinamiklerin desteğiyle alışveriş şenliğinin devamını temennni ediyorum. Bu yıl 120'ncisini kutladığımız BTSO kuruluşu çerçevesinde '120 yılda 120 hediye' sloganıyla alışveriş yapanlara çeşitli armağanlar vereceğiz. Şenlik kapsamında konser, çekiliş ve sokak etkinlikleri yapılacak" dedi.

Bursalı sanayici işadamlarının atılımcı ve cesaretli olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şenliğin hedefinin şehirdeki esnafın işlerine hareketlik getirmek olduğunu ifade etti. Altepe, "Şenlik, insanları alışverişe teşvik ediyor. Şenlikle, esnafımıza moral verecektir. Bursa tüm gücünü burada kullanıyor. Her türlü atakta bulunuyor. Alışveriş şenliği hem vatandaşların hem de tüccarların yüzünü güldürecek" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, krizden çıkmak için moralin önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Bütün ülkeler krizden çıkmak için ciddi bir çalışma içerisindeler. Krizden çıkmak için moral çok önemli. 'Bıktık ve bittik' değil de 'Çıktık veya çıkacağız' demek önemli. Bu güzel iş, Bursa'da ekonomik hayatın canlanmasına önemli bir işlev üstlenecek. Bu kriz ortamından birlikte omuz omuza vererek aşacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sönmez, Altepe, Harput ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, şenliği başlatacak butona bastı. AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Kul ve Canan Canremir Çelik, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Arif Tak ile çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte, protokol üyeleri Uzun Çarşı'da faaliyet gösteren işyerlerini gezdi. İşyeri sahipleri ile görüşen Altepe, Harput ve Sönmez, bir mağazadan ayakkabı ve gömlek alışverişi yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?