2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa antremanı yeni tesislerde yaptı

Bursaspor Teknik Drektörü Bülent Korkmaz, transfer konusunda takımın menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "Ben yönetime raporumu sundum. Bundan sonra iş yönetime kaldı. Yüksek maliyetli futbolcu takım içi dengeyi bozar" dedi.


Bursaspor, Hollanda Kampı sonrası yaptığı 1 günlük iznin ardından Bursa'daki ilk antrenmanını yeni tesisleri olan Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde yaptı. Yaklaşık 2 saat süren antrenman öncesi teknik direktör Bülent Korkmaz, futbolcularıyla 15 dakika süren bir toplantı yaptı. Daha sonra grup halinde düz koşu yapan futbolcular, 7'şerli kümelere ayrılarak dar alanda pas çalışması yaptı. Futbolcuların yeni tesislerdeki ilk idmanda neşeli oldukları gözlenirken, bir grup taraftar da takımın çalışmasını izledi.


Sakat olan futbolcular Ömer Aysan Barış, Selim ve Ozan kulüp doktoruyla birlikte düz koşu yaparken, Kartepe Kampı'nda sakatlanan Selim ve ayağından ameliyat olan Serkan Kurtuluş antrenmanı saha kenarından seyretti.


Takımın çiçeği burnundaki Zambiyalı transferi Collins Mbesuma, kendisini 3 yıllık Bursaspor'lu yapan sözleşmeye imza atar atmaz yöneticilerle birlikte tesislere gelerek antrenmanı izledi.


Antrenman sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Bülent Korkmaz, transfer konusunda raporunu yönetime sunduğunu belirterek, "Yönetim şimdiye kadar yabancı transferde iyi isimler aldı. Transfer politikamızı söyledim. Raporu yönetime sundum. Bundan sonrası yönetimin futbolcularla ilişkisine bağlı. Transfer konusunda doğru yoldayız. Gecikmeler oluyor ama önemli olan burada 20 tane transfer yapıp da kulübü zarara sokmak değil. Biz kulübü düşünerek hareket ediyoruz.

Hasan Kabze örneğini verdim. Maliyet olarak çok büyük bir futbolcu. Ona verilecek para takım içindeki dengeyi bozar. Bu konuda hassasiyetli davranıyoruz. Herkes Hasan'ı almak ister ama bazı şeyleri düşünmemiz gerekiyor. Ama tabi ki transferlerin bir an önce bitirilmesi uyum sorununun aşılmasında yararlı olacak. Hollanda kampında da söyledim, futbolcularım çok özverili ve istekli çalışıyor. Bu da beni çok memnun ediyor. Turnuvamız olacak. Sonra lige hazırlanacağız" dedi.


Yeni tesislere övgüler yağdıran Korkmaz, "Çok güzel bir tesis. Ben Avrupa'da çok yer gezdim ve bu kadar mükemmel bir tesis görmedim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok eksik var içerde. Bir an önce biterse hemen buraya yerleşiriz. Futbolcular da burayı çok sevdi. Futbolcularımla konuşacağım. Demokratik ortamda çalışıyoruz. Her gün buraya gelip, gidebiliriz ama eşya problemi var. Yemek sorunu, yatak sorunu var. Havuz, sauna ve sosyal imkanlar mükemmel. Eşya sorunu biterse, buraya Türkiye'nin bir
numarası diyeceğim" şeklinde konuştu.


Kadroda revizyon düşüncesi olmadığını ifade eden Korkmaz, "Revizyon diye katı bir şey düşünmüyorum. Ama bazı futbolcularla yollarımız tabi ki ayrılacak. Bunlar profesyonellikte olan şeyler. Bunlar olacak ve olması gerekir zaten. Yönetimle konuşacağız. Bir kaç gün içinde netleşecek. Benim için önemli olan önce takım. Ben şu anda buradaki futbolculara konsantre oldum. Yönetim elinden geleni yapıyor. Onlar da çok hızlı ve heyecanlı" diye konuştu.


Yeni transfer Mbesuma'yı da değerlendiren Korkmaz, "Mbesuma, Bursaspor'a hayırlı olsun. İki sene önce Afrika Kupası'nda izlemiştim. İsim olarak baktığımızda iyi bir isim. Bir an önce takıma kaynaştırarak, hazır hale getirmeliyiz. Fanfan ile ilgili karar veremedim. Menajeriyle konuşacağız. Raporda verdiğim transferler olmazsa, buraya bir kez daha denemek çağıracağım" diye kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 23:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?