4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa Atatürk stadı örnek olacak

Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını belirterek, "2016 Avrupa Şampiyonası Türkiye'de olursa bu organizasyonun bir ayağında da yenilenen stadı ile Bursa olacak. Bursa Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun yenilenecek olması sevindirici" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadı'nın yenilenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, stadın mülk sahibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile mutabakata vardıklarını, zemin etüt çalışmalarına da başladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, Atatürk Stadı'nın yenilenmesiyle ilgili temas ve çalışmalarını sürdürüyor. Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte Ankara'da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'le görüşerek, stadın yenilenmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Altepe, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, stadın yenilenmesini Bursalıların heyecanla beklediklerini, kendilerinin de bu konuda hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Altepe, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve teknik ekibiyle yaptıkları görüşmede, Atatürk Stadı'nın inşaatına yönelik sürdürülen çalışmaları ele aldıklarını anlattı.

STAT ETAP ETAP YENİLECEK
"Bursa'ya yakışır ve Bursa ile anılacak bir stat yapmak için en ince ayrıntıya kadar düşünüyoruz" diyen Başkan Altepe, stadın zemin etütlerine başlandığını ifade ederek, "Bu sezon Bursaspor'un maçları oynanırken, tribünler etap etap büyütülecek. İnşaat çalışmalarımız maçları aksatmayacak. Projemizi bu doğrultuda hazırladık. Bursaspor, bu sezon maçlarını yine Atatürk Stadı'nda oynayacak. Bursasporumuz önümüzdeki sezon maçlarını yenilenen stadında oynayacak" şeklinde konuştu.

BURSA ÖRNEK OLACAK
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin stadın yenilenmesine yönelik heyecanına hayran olduğunu söyledi. Başkan Altepe'nin stadın yenilenmesine gösterdiği hassasiyeti takdirle karşıladığını ifade eden Akgül, Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na adaylığa hazırlandığını, bundan dolayı GSGM olarak Türkiye'de statların yenilenmesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi ve bu konuda tüm belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Türkiye'de UEFA standartlarına göre stat sayısının çok az olduğunu, 2016'ya aday olabilmeleri için Bursa'nın dışında birçok stadın yenilenmesi veya o şehre yeni bir stat yapılması gerektiğini vurgulayan Akgül, "2016 Avrupa Şampiyonası Türkiye'de olursa bu organizasyonun bir ayağında da yenilenen stadı ile Bursa olacak. Bursa stadının UEFA kriterlerine uygun yenilenecek olması sevindirici" diye konuştu.

ZEMİN ETÜTLERİ BAŞLADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte yarın saat 11.30'da Atatürk Stadı'nda zemin etüt çalışmalarında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi vereceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?