3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa ayağa kalktı

BURSALILARDAN TERÖRE LANET

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen 13 asker için Bursa'da tepki yürüyüşü düzenlendi.

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu ile Türk-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Azerbaycan Kültür Dernekleri, Türkiye Kamu-Sen Bursa Platformu üyeleri, Setbaşı Köprüsü'nde toplanarak, teröre lanet yağdırdı. Türk bayrakları açan grup, daha sonra sloganlar eşliğinde Ulucami Orhangazi Parkı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında sürücüler konra çalarak gruba destek oldu. Vatandaşlar ise gruba alkışlarıyla destek vererek, terörü lanetledi.

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği adına Orhangazi Parkı önünde basın açıklamasını okuyan Selçuk Türkoğlu, Türk milletine başsağlığı diledi. Diyarbakır'da 13 Mehmetçiğin şehit düşmesine, yanlış reçetelerin, aymaz siyasetin, içeride ve dışarıdaki hain odakların sebep olduğunu ileri süren Türkoğlu, "Bu gidişin artık ötesi kalmamıştır. Azgın bölücü PKK terörü, meclisteki maşası vasıtasıyla, vura vura kazanıyoruz edasıyla, işi özerklik ilan etmeye kadar getirmiştir. Bugün berat kandili. 13 yiğidimiz beraat etmiş, inşallah cenneti uğurlanmıştır. Ya bu ihanete çanak tutanlar, sizleri kim beraat ettirecek? Daha Yüksekova'da kahpece sırtından vurularak sokak ortasında şehit edilen uzman çavuşların acısı dinmeden gelen bu acılı haber, eli kanlı bebek katili PKK'nın nasıl bir cürete ulaştığını gösteriyor. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devlet bu kadar aciz duruma düşürülemez" dedi.

Terör örgütünün Öcalan tarafından tutuklu bulunduğu saraydan yönetildiğini iddia eden Türkoğlu, yaşanan olayların PKK açılımı ile bölücü emellerin siyaset sahnesine taşınmasından kaynaklandığını kaydetti. Türkoğlu, daha sonra terörü lanetleyen bir şiir okudu.

Türkoğlu, tüm siyasilere seslenerek, akan kanın durdurulmasını istedi. Türkoğlu, aksi takdirde bu kanın millet tarafından durdurulacağını söyledi. Artık sabır ve demokrasi çağrılarına hiç kimsenin sabrının kalmadığını belirten Türkoğlu, "Türk milleti, göz göre göre vatanın bölünmesine seyirci kalmayacaktır. Bu böyle biline" dedi.

Grup, şehitler için Fatiha okuduktan sonra dağıldı.

BURSALILARDAN TERÖRE LANET
BURSALILARDAN TERÖRE LANET
BURSALILARDAN TERÖRE LANET
BURSALILARDAN TERÖRE LANET
BURSALILARDAN TERÖRE LANET
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 15:22:04
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 19:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rt IP: 88.245.193.xxx Tarih : 16.07.2011 10:34:58

bir bursalı olarak söylenenlere katılıyorum.terörü yönetenlerin sonu gelmedikçe terör bitmez.önce başlarını yok edin sonrasını millet halleder.