4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa aydınları ağırlayacak

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) katkılarıyla düzenlediği ''Aydınlarla Yüzyüze Söyleşileri', siyasetçi, yazar, gazeteci ve sanatçılardan oluşan toplam 35 aydın Bursalılar ile bir araya getirecek.

Söyleşilere Ergenekon operasyonu çerçevesinde göz altına alınan Yalçın Küçük'ün de katılması bekleniyor.

BGC'de düzenlenen toplantıda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz bir araya geldi. Bursa'nın kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak için düzenlenen söyleşiler, Türkiye'nin önde gelen siyasetçi, yazar, gazeteci, sanatçı ve edebiyatçılarını Bursalılar'la buluşturacak.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı, yaklaşık 5 ay sürecek etkinliğin 13 Ocak salı günü başlayacağını belirterek, söyleşilere Ufuk Uras, Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, Erdoğan Aydın, Faik Bulut, Aydın Çubukçu, Aydın Boysan, Refik Durbaş, Hüsamettin Cindoruk, Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın, Turgut Özakman, Leman Sam, Ahmet Hakan, Erdal Sarızeybek, Mahir Kaynak, Mithat Bereket, Özlem Türköne, Mustafa Balbay, Hikmet Çetinkaya, Ümit Zileli, Yılmaz Özdil ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 35 kişinin katılacağını ifade etti.

Etkinliğin her hafta salı günü saat 20.00'da Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'nda, çarşamba günleri de saat 14.00'de UÜ Rektörlük A Salonu'nda yapılacağını belirten Kolaylı, söyleşilerin 5 aylık dönem sonunda kitap haline getirileceğini açıkladı. Kolaylı, etkinliğe katılacağı açıklanan isimlerden Yalçın Küçük'ün Ergenekon soruşturması kapsamında göz altında olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Etkinliğimize katılacak isimler daha önceden belirlenmişti. Sayın Yalçın Küçük de katılacağını bildirmişti. O zamana kadar serbest bırakılacağını düşünüyoruz. Söyleşimize katılmasını temenni ediyoruz'' dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz de üniversitenin misyonlarından birinin de Bursalılar'a sanat, kültür ve teknoloji olarak katkıda bulunmak olduğunu kaydederek, bu kapsamda etkinliğe katkıda bulunmaktan memnun olduklarını söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de belediye olarak kültür ve sanat çalışmalarına karşı duyarlı olduklarını ifade ederek, kolektif bir anlayışın ürünü olan etkinlikte aydınları Bursalılar'la buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bozbey, tüm Bursalılar'ı söyleşilere katılarak desteklemelerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?