1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa Barosu'nda genel kurul heyecanı

Bursa Barosu üyeleri, yeni başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti.

Bursa Adli Sarayı'nda yapılan olağan genel kurulda, mevcut başkan Asude Şenol, demokratik ortamda yapılan seçimlerin sonunda tüm farklılıkların ortadan kalkarak, ortak düşüncenin baronun menfaati doğrutulsunda olacağını söyledi. Kendisine tekrar görev verildiğinde yarım kalan projelerini tamamlayacağını açıklayan Şenol, "Bursa Barosu olarak, Türkiye ve Bursa kamuoyunda ses getirecek çalışmalara imza atacağız. Dış ilişkilerimizi de güçlendirerek, baromuzu her platformda aktif hale getireceğiz" dedi.
 
Diğer başkan adayı Cemalettin Torun ise, geçmiş yönetimlerin meslektaşları yönünde farklı çalışmalar sergilediğini belirterek, "Asıl hedefimiz, meslektaşlarımızın sıkıntılarını çözmektir. Buradan kim kazanırsa kazansın, asıl kazanan Bursa Barosu olacaktır" diye konuştu.
Adaylardan Mehmet Akiş de Bursa Barosu'nun köklü geçmişi olduğunu ifade ederek, "Toplumda bir takım değişmeler var. Bu değişmeler, avukatlık mesleğinde de olmak zorunda. Baro üyeleri, yöneticilerden sağlıklı bilgi aktarılmasını istiyor. Göreve gelirsek, bunu gerçekleştireceğiz. 2 ayda bir faaliyet raporu ile 3 aylık blançolarımızı üyelere açıklayacağız. Bizi tenkit ederken denetlemelerini sağlayacağız. Zaman içerisinde atıl vaziyetteki komisyonları kaldırarak, kurul, merkez ve kulüpler oluşturacağız. Meslektaşlarımızı buralarda görevlendirerek, baromuzu birlikte yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından adaylar ve üyeler oy kullanırken, sandıklar saat 17:00'de açılarak oy sayma işlemine başlanacak.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 14:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?