3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa-Diyarbakır uçak seferleri başladı

Bursa'nın Yenişehir Havaalanı'ndan Erzurum ve Trabzon'un ardından Diyarbakır'a da uçak seferleri başladı. 

Sun Express'in başlattığı seferlerin ilki münasebetiyle Yenişehir Havaalanı'nda tören düzenlendi. Törene Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, YOSAB Başkanı Arif Tak, Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Muzaffer Ereç, ve çok sayıda vatandaş katıldı. TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu eski başkanı Hasan Erdem, Diyarbakır seferlerinin başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Yenişehir Havaalanı'nın açılması için imza kampanyası başlatmıştık. Meyvelerini vermeye başladı. İnşallah bu seferlerin devamı gelecek" dedi. 

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'de emeğe geçenlere teşekkür ederek, "Bu atıl havaalanının kalkınması için çok çabaladık. Şimdi çok mutluyuz. İnşallah daha bir çok yere seferler başlayacaktır"dedi.
Diyarbakır'dan gelen ilk uçak kafilesinde yer alan Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, 1,5 saatte Bursa'ya geldiklerini belirterek, "Gerçekten büyük kolaylık. Diyarbakır son zamanlarda dışa açılmaya özen gösteren bir ilimiz. Şimdi Bursa bağlantımız da oldu. Çok sevinçliyiz" dedi. 

Diyarbakır'dan gelen ilk kafilede vali yardımcıları Suat Seyitoğlu ve Hasan Tanrıverdi, Diyarbakır TSO Başkan Yardımcısı Ramiz Diken, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı ve Turizm Derneği Başkanı Nedim Çizmeci yer aldı. Bursa'dan Diyarbakır'a Salı ve Perşembe günü saat 18:10'da iki uçak kalkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?