2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa eğitim için koştu

Bursa'da ihtiyaç sahibi okulların yenilenmesi ve eğitimin desteklenmesi için 'BOSCH A.Ş' önderliğinde başlatılan 'Bursa Eğitime Koşuyor' adlı etkinlikte yüzlerce Bursalı ter döktü. 

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda halka açık olarak düzenlenen koşuda yaklaşık 350 kişi dereceye girebilmek ve eğitime yardım için koştu. Bursa halkı, özel kuruluşlar, yerel yönetimler ve 5 bini aşkın gönüllünün katılımıyla oluşturulan fon, projenin ikinci aşamasında 4-5 Kasım tarihlerinde, Bursa'da ihtiyacı olan okullarda kullanılacak. 

Bursa Eğitim Koşusu'na katılmak isteyen gönüllüler, Bursa'nın merkezi noktalarında kurulan standlarda ve proje web sitesi üzerinden 5 YTL bağış yaparak, koşuya katıldı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde yapılan koşunun startını Bursa Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır ve sponsor firma temsilcileri verdi. 

BOSCH A.Ş. Genel Müdürü Gürcan Karakaş, bu yarışmanın geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Bu proje BOSCH'un sosyal çalışmaları içerisinde ele aldığı bir konudur. Bursa Valiliği, yerel yönetimler, toplu eğitim gönüllüleri ve çeşitli sponsorlarımızın iş birliğiyle gerçekleştirilen bir projedir. BOSCH, tüm dünyada eğitime önem vermektedir. Hedefimiz, buradan elde edilecek fonu, ihtiyaç sahibi olan okullara yardım ve eğitimin desteklenmesi için kullanmak. İki aşamadan oluşan projenin ilk ayağını koşu ile gerçekleştiriyoruz. ikinci aşamada ise bu fonu gerekli yerlere ulaştıracağız. Konuyla ilgili detaylı bilgi www.bursaegitimekosuyor.com adlı web adresimizde mevcuttur. İlgilenen kişiler buradan da istedikleri bilgiye ulaşabilirler" dedi. 

15 yaş üstü ve altı ile bay ve bayanlar olmak üzere toplam 4 kategoriden oluşan gruplarda, toplam 350 atlet ter döktü. Yarışma sonunda 15 yaş üstü erkeklerde Turgay Can birinci olurken, 15 yaş altı erkeklerde ise Mehmet Emin Kara yarışı birinci tamamladı. 15 yaş altı bayanlarda Derya Arslan finişi ilk geçen isim olurken, 15 yaş üstü bayanlar da ise Melike Arslan birinci oldu. 

Yarışma sonunda dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 16:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?