6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa eğitimde lider olmak istiyor

BURSA EĞİTİMDE LİDER OLMAK İSTİYOR

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimin her alanında Türkiye çapında lider bir şehir olmayı hedeflediklerini söyledi.

Muradiye Mahallesi'nde bulunan Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda son 2 yıllık çalışmalarını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul öncesinden orta öğretime, toplumsal kalite projelerinden spor faaliyetlerine kadar birçok alandaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çok sayıda eğitmenin yürütülen proeler hakkında bilgi verdiği programda konuşan Gülsar, eğitimde Bursa'nın Türkiye'de lider olması için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bursa'da AB tarafından fon desteği sağlanan 54 projenin yapıldığını kaydeden Gülsar, 682 öğretmen ve öğrencinin yurt dışındaki eğitimleri yerinde inceleme imkanı bulduğunu söyledi. 181 eğitim kurumunda öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimler verdiklerini söyleyen Gülsar, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayata geçirilen projeler, Bursa'yı eğitimde lider haline getirmek içindir. Okul öncesinden ilk ve orta öğretim seviyesine kadar birçok öğrencinin eğitim seviyesini geliştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimiz de eğitiliyor" dedi.

 

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞART"

Okul öncesi eğitime gitmeyen çocukların hayata 1-0 yenik başladığını belirten Gülsar, maddi imkansızlıklardan dolayı ana okuluna gidemeyenler için 'Yazın da Gülen Minikler Projesi'ni Türkiye'de ilk defa hayat geçirdiklerinin altını çizdi. Gülsar, "Türkiye'de okul öncesi eğitim oranı yüzde 32'dir. Bursa'da bu oran yüzde 35. Biz bu oranı önümüzdeki sene yüzde 50'nin üzerine çıkarmak istiyoruz. Her çocuğun ilköğretime girmeden önce okul öncesi eğitim alması şart. Normal eğitim ve öğretim yılında ana okula gidemeyen çocukların yazın da okul öncesi eğitim almaları sağlanacak. Çocuklar kalem tutmayı öğrenmeli. Yabancı kalmamalı. Eğitimde fırsat eşitliliğini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Bursa'da bu sene 21 farklı branşta 3 ayrı kategoride 2 bin 145 müsabaka yapıldığı, 406 sporcunun dereceye girdiği öğrenildi.

 

ÖĞRETMENLER ŞARKI SÖYLEDİ

'Başarı bir dost eli', 'Hiçbir çocuğumuz dışarıda kalmasın', Her zaman her yerde okul öncesi eğitim' gibi çok sayıda proje hakkında bilgiler verilen programda, öğretmenler gitar eşliğinde şarkılar söyleyerek eğlendi. Hep bir ağızdan seslendirdikleri türkülerle yeni bir eğitim ve öğretim yılını bitirmenin sevincini yaşayan öğretmenler, renkli görüntüler oluşturdu.

BURSA EĞİTİMDE LİDER OLMAK İSTİYOR
BURSA EĞİTİMDE LİDER OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 14:20:03
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 18:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?