4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Bursa ehil ellerde'

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başkan Recep Altepe’nin tarihi mirasın yaşatılmasına yönelik sevgisinin Bursa’ya büyük kazançlar sağlayacağını belirterek, “Bursa ehil ellerde. Yakın zamanda Bursa’nın açık hava müzesine dönüşeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Türel, AK Parti Siyaset Akademisi’nin 2. dersinde kursiyerlere ticaret ve siyaset hayatındaki tecrübelerini anlattı. Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen kesimlerin olduğunu ifade eden Türel, “Siyaset mühendisliği yapan kişiler ve kurumlar var. Maalesef Türkiye sahip olduğu cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandıramadı. Son yıllarda halkımız reflekslerini, sağduyusu kullanıp demokrasiye sahip çıkmaya çalışıyor. Çok yakında siyasi hayatımızda kamplaşmadan ziyade partilerin fikir çalışmaları ön planda olacak. Halkımız artık sağduyusu ile sistemdeki eksikleri hissediyor, kendini de olması gerekene göre eksiklerini tamamlıyor” dedi.

Antalya’da belediye başkanlığı görevinde yaptıklarının seçim sonrasında da takdir edildiğini, ancak AK Parti’nin önünü kesmeye çalışanların oylarını CHP’de birleştirdiğini belirterek, “2004’te DP adayı yüzde 26 aldı. DP’nin son seçimdeki oyu yüzde 0.91. Tablo ortada” diye konuştu.

Türel, yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin tarihi mirasın yaşatılmasına yönelik sevgisinin, tarih kenti Bursa için önemli olduğunu söyledi. Bursa’nın ehil eller tarafından yönetildiğini vurgulayan Türel, “Başkanımız, Osmangazi Belediye Başkanlığı görevindeki çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde sürdürdüğü takdirde, Bursa bir açık hava müzesine dönüşür. Bir aylık süre içindedeki gözlemlerimde başkanımızda bu kararlılığı görüyorum” dedi.

Türel, seminer sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Recep Altepe ve ticaret odası başkanlığı görevindeki dostları BTSO Başkanı Celal Sönmez ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker’le bir araya gelerek sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?