6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa hızlı trene ne zaman kavuşacak?

BURSA'YA GELECEK HIZLI TRENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Bursa'yı demir ağlara kavuşturacak hızlı tren projesinin ihalesi için resmi gazeteye ilan verildi. İki etaptan oluşacak proje çerçevesinde Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli hızlı tren projesinin 30 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bursa'nın hızlı tren hattına kavuşması için ilk resmi adım atıldı. Daha önceden Ankara-Bursa hızlı tren bağlantısının Bursa-Yenişehir ve Yenişehir-Bilecik olmak üzere iki bölüm halinde ihale edileceğini açıklanmıştı. Ankara'dan Eskişehir ve Bilecik üzerinden İstanbul'a giden hızlı tren hattı Bilecik'te ikiye ayrılarak Bursa'ya da hızlı tren bağlantısı sağlanacak. Böylelikle 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde demiryolu götürülmeyen Bursa'nın hasreti sona erecek.

 

HIZLI TREN İHALESİ RESMİ GAZETEDE

Başbakan Erdoğan'ın mitingde verdiği müjde Bursalıları heyecanlandırırken, TCDD'nin ihale ilanı ile Bursa'nın yıllardır özlemle beklediği tren için ilk resmi adımın atıldığını gösterdi. Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin resmi gazetede yer alması Bursalıların umudunu gerçeğe dönüştürdü.

Resmi gazetede yer alan ilanda projenin başlangıç ve bitiş noktaları olan Bandırma-Osmaneli arası gösterildi. 185 kilometrelik hat iki etapta yapılacak. Bandırma-Bursa etabının uzunluğu 90 kilometre olarak planlanırken, Bursa-Osmaneli arası ise 95 kilometre olacak.

 

TREN ŞEHİR MERKEZİNDEN GEÇECEK

İnşaatın başlangıç etabı olarak belirlenen Bursa-Yenişehir kesimi 54 kilometre, devamındaki Yenişehir-Osmaneli etabı ise 41 kilometre olacak. İlanda ilk olarak 41-116 kilometreler arasının Bursa'da yapılacağı yer alıyor. İhalenin satır aralarında ilk etabın Yenişehir'den başlayıp kent merkezini geçerek Bursa'nın batısına doğru 21 kilometre daha ray döşeneceği yer alıyor. İhaleye çıkılan etabın Bandırma'ya 75 kilometreye kadar yaklaşacağı ve hemen hemen bu yolun yarısının yapılacağı düşünülüyor.

 

İHALE SÜRESİ 30 AY

Bursa'nın tarihinde önemli bir ulaşım hizmeti olacak Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin 30 ay içerisinde tamamlanması ihalede yer alıyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı öğrenildi. İhalenin 18 Ekim 2010 tarihinde saat 10.00'da TCDD Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacağı da bildirildi.

BURSA'YA GELECEK HIZLI TRENİN DETAYLARI BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:23:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 14:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?