2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu Ekim ve Kasım ayı toplantısında, sporda şiddet ve düzensizliğe yönelik alınacak tedbir ve yaptırımlar değerlendirildi. 

Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır başkanlığında toplanan Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Ekim ve Kasım aylarında yapılacak olan tüm spor müsabakalarında güvenlik tedbirlerini gözden geçirdi. 5149 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a ilişkin Ekim ve Kasım aylarında yapılacak spor faaliyetlerine yönelik alınacak tedbirleri görüştüklerini belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında şiddetli rekabet ve bunun doğurduğu fanatizm sonucundaki bazı kesici, delici aletlerin kullanılmaması için tedbirleri arttırdıklarını dile getirerek, sporun ruhuna, ilke ve kurallarına uymayan tezahüratın önlenmesi için önlemler ve yaptırımlar aldıklarını kaydetti. 

6 Ekim tarihinde Süper Lig'te oynanan Bursaspor-GB. Oftaş maçı 2. yarısı oynanırken taşkınlık yapıp tiribünde bulunan koltukları kırıp sahaya attıkları ve spor alanına zarar verdikleri tespit edilen A.O.S., B.G.,V.S. ve S.Ü.isimli şahısların, 5149 sayılı kanunun 17. maddesinin 2.fıkrası ve 24. maddenin 1. fıkrası gereğince bin 316 YTL, para cezasına. 23 Eylül'de oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçının 2. yarısında içi su dolu plastik şişeyi hakeme fırlattığı tespit edilen B.Y. ve aynı maçta Bursaspor'un gölü sonrası tribünde meşale yaktığı tespit edilen Y.A. 5149 sayılı kanunun 11. ve 18. maddelerine muhalefet ettikleri gerekçesiyle 6 ay spor müsabakalarından men ve bin 316 YTL para cezasına çarptırıldıkları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali osman soyaslan (ceza alan A.O.S) IP: 88.246.136.xxx Tarih : 1.11.2007 13:30:43

stadda yanındaki koltuğa ayağınla vurmak ne zamandan beri koltuk kırıp sahaya atmak oldu bunu soruyorum bursa emniyetine yazıklar olsun tşk öderim