6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa Jeotermal Birliği’ne üye oluyor

BURSA, JEOTERMAL BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Kaleli Kentler Birliği gibi yapılanmalarla Bursa’yı dünya çapında duyuracak çalışmalara imza atarken, şimdi de Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye oluyor.

Üyelik ile ilgili karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanırken, bu birliktelikle kentteki jeotermal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması ve dünyaya tanıtılması da sağlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, nisan ayı meclis toplantısının açılışında, geçen bir ay içinde yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Altepe, ulaşım sorununun çözümüne yönelik olarak yeni arter açma çalışmalarının sürdüğünü, Çalı Yolu genişletme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Özlüce’yi Minareliçavuş üzerinden Geçit’e bağlayacak olan yeni yol ile sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçların trafik sıkışıklığına neden olmadan çevre yoluna kolaylıkla bağlanabileceğini dile getiren Başkan Altepe, yatay hatların yanı sıra yeni açtıkları dikey hatlarla da trafiğe nefes aldırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Toplantıda Bursa’nın Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye olması da gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Altepe, başkanlığını Kırşehir Belediyesi’nin yürüttüğü birliğe, Bursa’nın da üye olması konusunda yoğun talep olduğunu ve bu talebi değerlendirdiklerini kaydetti. Jeotermal kaynaklar bakımından Bursa’nın da önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan Altepe, birliği üye olarak jeotermal zenginliğe sahip belediyelerle ortak hareket edip, Bursa’yı bu alanda da yeniden Türkiye vitrinine taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantıda yeni stadyumun yapılacağı Velodram’da, spor, rekreasyon, yol ve park alanlarının kamulaştırılması da ele alındı. CHP Grubu adına söz alan Osman Ayradilli, bölgenin imar planı bulunmadığını bu nedenle de kamulaştırma kararı alınamayacağını belirtirken, Başkan Altepe ise bölgenin planlarda yeşil alan ve spor alanı olarak göründüğünü ve gerekli kamulaştırmanın yapılabileceğini belirtti.

Toplantıda 2010 yılı Encümen üyeleri ile İhtisas Komisyonları üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Seçim sonunda, Abdullah Karadağ, Refik Yılmaz, İsmail İpçi, Ali Hasan Yoluç ve Hulisi Turan, encümen üyeliğine seçildi. İhtisas Komisyonları ise şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Recai Ekmekçi, Fahrettin Yıldırım, Hasan Makasçıoğlu, Münir Eroğlu, Necmettin Ekinci, Abdurrahman Tığ, Turgay Erdem, Mahir Gencer, Dinçer Yeni.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:

Recep Demirhan, Mustafa Altın, Celal Demir, Murat Ay, Atilla Ödünç, Osman Ayradilli, Şükrü Aksu.

Çevre ve Sağlık Komisyonu:

Kartal Saldırış, Aylin Uyar, Muhammet Yavuz Ünlü, Murat Ay, Hulisi Turan, Bülent Aslanhan, Şükrü Aksu.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu:

Necmettn Ekinci, Derya Bulut, Hasan Makasçıoğlu, Abdurrahman Tığ, Münir Eroğlu, Ceyhun İrgil, Erhan Özekin.

Ulaşım Komisyonu:

Hikmet Aydoğdu, Abdurrahman Tığ, Necmettin Ekinci, Derya Bulut, Gökay Bilir, Ali Karamık, Necdet Ersoy.

Hukuk Komisyonu:

Refik Yılmaz, Recep Koygun, Orhan Şahin, Servet Büyükpoyraz, Muhammet Yavuz Ünlü, Abdullah Karadağ, Ali Karamık, Özden Doğan, Mehmet Demirtaş.

Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu:

Kartal Saldırış, Aylin Uyar, Mustafa Altın, Gökay Bilir, Celal Demir, Özden Doğan, Zafer Cemal Ülgen.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 13:30:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 13:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?