6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa jeotermaline kavuştu

BURSA JEOTERMALİNE KAVUŞTU

Bursa'da, Kültürpark içerisinde bulunan sıcak su kaynağından olumlu sonuçlar alındı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, üretim kuyusundan alınan sıcaklık ve debi oranlarının umut verici olduğunu belirterek, "Bu sene 3 üretim kuyusu daha açmayı hedefliyoruz. Bursa'yı termal alanda dünyanın önde gelen şehirleri arasında yapmak istiyoruz" dedi.

Kültürpark'ta 4 ay önce başlatılan sıcak su arama çalışmalarından önemli adım atıldı. Deneme kuyusu olarak incelemeye alınan sıcak su kuyusundan sonuçlar umut verici. Sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, incelenen deneme kuyusunun sıcaklık ve debi oranlarının sevindirici olduğunu belirtti. Mevcut kuyunun sondaj çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Vali Harput, "4 aydır 3 kuyuda inceleme yapıyorduk. Kültürpark içerisinde bulunan sıcak su kaynağımızdan sevindirici haberler aldık. Bugün mutlu bir sona eriştik. Şu an itibariyle bu kuyumuzdan ortalama 88 derece sıcaklık elde ediyoruz. Bu elde edilen sıcak suyun debisi saniyede 30 litre. Bu sıcaklık ve debi çok iyi bir sonuç. Bu sıcak suyun hastalıklara ve tedavi konusunda araştırmalarını yapacağız" diye konuştu.

Kuyudan alınan sıcaklık ve debi rakamlarının kaplıca suyu standartlarının üstünde olduğunun altını çizen Harput, "Biliyorsunuz kaplıcalar ortalama 34-35 derecedir. Bu kuyunun sıcaklığı çok yüksek. Biz bunu kaplıcadan farklı olarak konut ısıtılmasında ve diğer enerji yöntemlerinde kullanmak istiyoruz. Bu kuyu bizim için Bursa'yı dünya çapında bir termal merkezi yapmak için önemli adım olacak" şeklinde konuştu.

 

"HEDEF 3 ÜRETİM KUYUSU"

Bu sene 3 üretim kuyusu daha açmayı hedeflediklerini kaydeden Harput, "Şu an Tabakhane ve Misi bölgesinde üretim kuyusu açma konusunda bir çalışma var. Buradaki etüt kuyuları üretim kuyusu olarak faaliyete geçirmek istiyoruz. Biz bu kuyuları özel sektörün yanı sıra ticari bir anlayışın da ötesinde farklı alanlarda değerlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuyuların META tarafından da denetlendiğini de söyleyen Harput, yeni üretim kuyusu kaynağının diğer sıcak su kaynaklarını olumsuz yönde etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

BURSA JEOTERMALİNE KAVUŞTU
BURSA JEOTERMALİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 20:56:01
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 09:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?