1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa kanarya cennetine döndü

Birbirinden farklı cins ve özelliklerdeki 830 tür kanarya, Bursa'da düzenlenen güzellik yarışmasında biraraya geldi.
 
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF), Türkiye genelinde düzenlediği kanarya güzellik yarışmalarının ikinci ayağını Bursa'da gerçekleştirdi. "Türkiye Irk Kanaryaları Güzellik Yarışması" ismini taşıyan organizasyon, Bursa Kanarya Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği ile Bursa Nilüfer Belediyesi sponsorluğunda, TÜYAP kongre ve fuar alanında start aldı. Yarışmaya, 32 türde 830 farklı cins hayvan katıldı. Kanaryalar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 11 ayrı dalda değerlemeye tabi tutulacak hayvanlar, jüri üyeleri tarafından tek tek incelenecek. Yarışmada derece alanlar, TKKKF'nin düzenleyeceği Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Organizasyonun Bursa ayağı, bugün yapılacak değerlemelerin ardından sona erecek.
 
Yarışma hakkında bilgiler veren TKKKF Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Çakmak, ilki İzmir'de yapılan organizasyonun ikinci ayağının Bursa'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Yarışmanın üçüncü ayağı İstanbul'da, dördüncü ayağı Ankara'da, beşinci ayağı da Samsun'da yapılacak.
Yarışmalar 15 gün arayla gerçekleştirilecek. Daha sonra Türkiye Şampiyonası yapılacak. Bursa'daki organizasyon, Pazar günü son değerlendirmelerden sonra sona erecek. Burada derece alanlar, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Bursa'daki organizasyona, 3 bini satış bin 200'ü de yarışma için toplam 4 bin 200 kanarya katılıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?