6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa Kayseri'ye örnek oldu

KAYSERAY’A BURSA MODELİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ’ın raylı sistem çalışmalarını yerinde inceleyen Kayserili teknik heyet, şehir ulaşımına Bursa’yı örnek aldıklarını söyledi.

Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen KayseRay raylı sistemin teknik ekibi, BURULAŞ’ın atölyelerini gezerek, BursaRay’ın çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Uzmanlardan hat ve araç bakımı, de-ray ekipmanları, bandajlı tekerlekler, araçtaki titreşim ve gürültüler, kurplarda oluşan sesler ve çözümlemeler, ondülasyonlarla mücadele metotları ve maksimo gibi teknik konular hakkında bilgi alan heyet, Kayseri’deki raylı sistemin yeni olmasından dolayı Bursa’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. BursaRay’ın bakım ve işletiminin Kayseri için önemli olduğunu anlatan heyet, “Bursaray, Hafif Raylı Sistem (HRS) işletmeciliğinde örnek gösterilecek bir yapıya sahip. Bu nedenle biz de BursaRay’ın teknik çalışmalarını yerinde incelemek ve Kayseri’deki faaliyetlerimize örnek almak istedik” dedi.

BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya da BursaRay’ın idari yapısı hakkında konuklarını bilgilendirdi. BURULAŞ olarak daima büyümeyi hedeflediklerini anlatan Kaya, “Yatırımlarımız Bursa’ya gözle görülür oranda katma değer sağladı. Bu durum bize gurur veriyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 09:44:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 10:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?