4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa Kültür Sohbetleri başladı

Büyükşehir Belediyesi Kentlilik Kulübü tarafından kentlilik bilincinin geliştirilmesi için başlatılan ‘Bursa Kültür Sohbetleri’nde vatandaşlar yaşadıkları şehir hakkında bilgilendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Yerel Gündem 21’in katılımcılığa ve ortaklığa dayalı bir anlayışla başlattığı ‘Kentimiz Geleceğimiz’ projesi ile ortak bir Bursalılık bilincinin oluşturulması hedefleniyor. İlköğretim, lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrencilerin yaşadıkları kenti tanımaları, kentin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri için ‘Kentlilik Kulübü’ oluşturuldu.

Kentlilik Kulübü oluşturulan okullara yönelik düzenlenen ve ilk toplantısına Prof. Dr. İsmail Doğan‘ın konuşmacı olarak katıldığı sohbetlerin ikincisi Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. 110 okulun öğretmen ve öğrencilerinin izlediği toplantıda, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Taş, Mimar Elif Şehitoğlu ve Araştırmacı Yazar Nezaket Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının sonunda, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Şube Müdürü Neslişah Erbey Kuşku, konuşmalarında Bursa’nın ve Bursalı olmanın öneminden bahseden konuklara plaket vererek teşekkür etti. Kuşku, büyük ilgi gören Bursa Kültür Sohbetleri’nin devamının geleceğini müjdeledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?