3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa markalı kaynak suyu geliyor

BURSA MARKALI KAYNAK SUYU GELİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'ın kaynak sularını şişeleyip satmak için kolları sıvadı.

Suyla ilgili yatırımların tamamını kendilerinin yaptığını, ancak kaynak sularının kullanım yetkisinin özel idareye ait olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın kendi suyunu satıp, fabrikasını işletmesini istiyoruz. Fabrika kurmak için kolları sıvadık, Ankara'da girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi su fabrikası kurma projesi meclis toplantısında gündeme geldi. Özel bir su firmasının Kestel'de yapacağı depolama tesisine imar izni verilmesi sırasında çeşitli görüşler ortaya atıldı. CHP'li meclis üyesi Osman Ayradilli, Uludağ'ın kaynak sularının devlete ait olduğunu, cüzi fiyatlarla bunu kiralayan su firmalarının yabancı firmalara satıldığını, ekmek üretimi yapan Besaş gibi Büyükşehir Belediyesi'nin de su fabrikası kurması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de; böyle bir düşünceleri olduğunu ifade ederek, "Zaten aynı şeyleri söylüyoruz. Trilyonluk yatırımları Buski yapıyor. Ancak suyun kullanım yetkisi Özel İdare'ye ait. Bunu da başkası kullanıyor. Buski vasıtasıyla su fabrikası kuralım, bu suyu biz satalım Bursa kazansın istiyoruz. Kendimiz işletiyoruz. Rüzgar tribünleriyle ilgili aynı kanaatteyim. Bu şehrin rantının Bursa'ya kalmasını istiyoruz. Buski su fabrikası işletmeciliğine hazır. Ankara'da görüşmeler yapıyoruz. Gündeme getiriyoruz. Uludağ'dan bize verilmesi gereken de kaynak var" diye konuştu.

Başkan Altepe, mecliste görüşülen konuyla ilgili olarak da, "Su çıkarma izni, ruhsatı vermiyoruz. Sadece daha önce kurulan bir tesisin depolama tesisine izin veriyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan mecliste söz alan CHP'li meclis üyesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Görükle Göçmen Konutları'na Buski'nin ne zaman altyapı hizmeti getireceğini sordu. Büyükşehirin sınırları geliştikten sonra, merkez 4 ilçe ve bağlı mahallelere hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Eskiden belde belediyeleri ucuz fiyatla suyu satıyordu. Hiç bir yatırım yapmıyordu. Parayı da başka işlerde kullanıyordu. Ama altyapı hizmetleri gitmedi. Şimdi biz altyapıyı götürmeye başladık. Ancak orada satılan suyun parasının tamamını verseniz o yatırım bedelini karşılamaz. Bunu sineye çekip biz altyapı yatırımlarını götüreceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Böylelikle büyükşehire bağlanan eski beldeler, yeni mahalleler hizmet görecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 12:40:01
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 12:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?