2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa milletvekillerinin karnesi çıktı

BURSA MİLLETVEKİLLERİNİN KARNESİ ÇIKTI

Yaklaşan genel seçimler öncesi TBMM'de Bursa'yı temsil eden vekillerin yaptıkları faaliyetlerin karnesi çıktı. Meclis'teki çalışmaları gösteren www.tbmm.gov.tr'de yer alan kayıtlara göre, 16 Bursa milletvekili arasında 4 yıllık dönemde bugüne kadar 991 önerge ve kanun teklifi Meclis'e sunan CHP Milletvekilli Kemal Demirel, Bursa'nın en faal vekili oldu.

Bursa'nın meselelerini yaptığı ilginç eylemler ve sunduğu önergelerle TBMM'ye taşıyan CHP Milletvekili Kemal Demirel, bir dönem boyunca 991 yazılı önerge ve kanun teklif sayısı ile meslektaşlarını geride bıraktı. Hızlı tren başta olmak üzere Bursa'nın birçok meselesini çözme noktasında önemli çalışmalar yürüten Demirel, şehri temsil eden 16 milletvekili arasında en faal vekil olarak gösteriliyor. İmzası bulunan 22 kanun teklifi ve 969 yazılı soru önergesi ile dikkat çeken Demirel'i, 249 önerge ve

teklifle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmet Büyükataman takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında 140 kanun teklifi ve soru önergesiyle CHP Milletvekili Abdullah Özer yer alıyor.

Bursa için elinden geleni yaptığını belirten Demirel, "Kendimi Bursa'ya adadım. Şehrin meselelerinin yerelde kalmaması için gayret sarf ettim. Bu çalışmalarıma devam edeceğim. Her şey iyi bir Bursa için" dedi.

TBMM'nin resmi internet sayfasında yapılan listede yer alan CHP ve MHP milletvekillerinin kanun teklifi ve önerge sayıları dikkati çekti. Sıralama çerçevesinde MHP Milletvekili Hamit Homriş 112, CHP Milletvekili Onur Öymen 87, MHP Milletvekili Necati Özensoy, Mehmet Altan Karapaşaoğlu 7, AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, Mehmet Emin tutan 5, Mehmet Tunçak 5, Mehmet Ocakden 4, Ali Kul 4, Canan Candemir Çelik 4, Hayrettin Çakmak 3 ve Devlet Bakanı Faruk Çelik 2 soru önergesi ve kanun teklifi sundu. Ancak

Faruk Çelik'in 2 kanun teklifi gözükmesi teknik bir durumdan kaynaklanıyor. Bakanlar Kurulu üyesi olarak kanun tekliflerinde zaten imzası bulunan Faruk Çelik'in 2 kanun teklifi, şahsen verdiği teklifler olarak kayıtlarda yer alıyor. Hükümet olarak verilen teklifler kayıtlara geçmiyor.

Milletvekili karnesinde AK Partili vekillerin alt sıralarda kalması, yazılı ve sözlü soru önergesi vermemelerinden kaynaklanıyor. İktidarda oldukları için ilgili kurumların bilgi verme ve çalışmalarını ortaya çıkarma anlamında muhalefetin kullandığı soru önergelerini iktidar partilerinin tercih etmemeleri menfi bir tablo ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Bursa, yıllık 5 milyar liralık genel bütçeye katkısı olmasına rağmen 2010 yılında devlete verdiğinin yüzde 10'unu bile geri alamadı. Bursa'nın bütçeden 340 milyon liralık pay alması, iktidar milletvekillerinin hükümet nezdinde daha faal olmaları gerektiğini teyit ediyor. Bursa, ihracatta ikinci, gelir oranında 4. sırada olmasına rağmen genel bütçeden Konya, Malatya, Diyarbakır gibi orta büyüklükteki şehirlerden daha az pay alabildi.

BURSA MİLLETVEKİLLERİNİN KARNESİ ÇIKTI
BURSA MİLLETVEKİLLERİNİN KARNESİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 10:53:03
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?