1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa polisi destek istedi

Bursa İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Avrupa ile birlikte yürütülen 'Toplum destekli polis projesi' için İl Genel Meclisi'nden destek istedi. 

Bursa İl Genel Meclisi'nin temmuz ayı dördüncü oturumuna katılan Bursa İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, proje için gerekli olan maddi kaynak için İl Genel Meclisi'nden talepte bulundu. Projenin polis ile mahalle sakinleri, kamu kurum ve kuruluşları, mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin mahallenin daha güvenli hale gelmesi için iş birliği yapılması olduğunu ifade eden Demir, "Bu çalışmalarda bir yandan insanlarımızın ev ve mahallelerinde, parklarda, iş yerlerinde daha güvenli bir yaşam sürmesi, diğer yandan ise suç oluşumunu etkileyebilecek güvenlik meselelerinin mahalle halkıyla paylaşılarak önleyici tedbirlerin alınması hedeflenmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından pilot olarak Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi'nde 6 ay süren bir çalışma yapılarak, mahallenin polise intikal etmeyen problemleri tespit edilmiştir. Bu süre içinde 15 sokak ve site toplantısı yapılmış, belediye, TEDAŞ, Bursa-gaz yetkilileri bir araya gelerek meydana gelen sıkıntıların çözümü yoluna gidilmiştir" dedi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 10 ilin seçildiğini ve bu iller arasında Bursa'nın da yer aldığını vurgulayan Demir, "24 mahallesi bulunan Nilüfer'in tamamında ikişer kişilik ekipler oluşturularak mahalle polisi uygulamasına geçilecektir. Çalışmalar mahallenin nüfusuna ve alan büyüklüğüne göre 15 destekli polis ekibimiz tarafından yürütülecektir. Bunun için 17 adet scooter türü motor ve 40 takım projeye uygun kıyafete ihtiyaç vardır. Projenin toplam maliyeti için 297 bin YTL gerekli. Eğer bu kaynak sağlanırsa proje Nilüfer'de faaliyete geçecek ve 6 ay içerisinde diğer bölgelerde de uygulama için gerekli çalışmalar yapılacak" diye konuştu. Demir ayrıca 1.5 ay önce geldiği Bursa'da, lojman ve personel sıkıntısının olmasının, kendisini şaşırttığını da sözlerine ekledi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak ise, Demir'in bu talebi üzerine, gereken desteği vereceklerini, emniyet ve polise verilecek desteğin, tüm topluma yansıyacağını belirtti. 

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve Bursa İl Başkanı Abdullah Özer de meclisinin konukları arasındaydı. Meclisi ziyarete gelen Demirel, kürsüden seslendiği meclis üyelerine tavsiyelerde bulundu. Yaklaşık 6 ay önce yakalandığı hastalık dolayısıyla çok sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden Demirel, kendisine destek veren herkese çok teşekkür etti. Bursa'nın Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Demirel, "Bu önemli kentin bir parçası da sizlersiniz. Bursa'nın yönetiminde önemi kararlara imza atan sizler, uyumlu bir çalışma içerisinde bulunuyorsunuz. Bursa verdiğini alamayan bir şehir. Türkiye ekonomisine Bursa'nın katkısı çok büyük. Hükümetler Bursa'ya ayrı bir değer vermeli" şeklinde konuştu. 

Toplantıda ayrıca 20 Temmuz da emekliye ayrılacak olan Yaşar Yaycı da veda konuşması yaptı. Konuşma sonrası İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak, Yaycı'ya hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 02:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?