6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa Priştine'yle kardeş oldu

BURSA'YA BALKANLAR'DAN BİR KARDEŞ DAHA

Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeşlerine Kosova'nın Priştine kenti de eklendi. Bursa ile Priştine arasındaki dostluk bağlarını güçlendiren kardeşlik protokolünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa törenle imzaladı.

Bursa, Saraybosna, Manastır, Tiran, Plevne ve Filibe'nin ardından Balkanlar'dan Kosova'nın Priştine kenti ile de kardeş oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nda gerçekleştirilen kardeşlik protokolü imza törenine, Başkan Altepe ile Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa'nın yanı sıra Priştine Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Engin Beyoğlu ve Belediye Meclis üyeleri Sami Hamiti ve Shefqet Sulejmani, Kültür, Gençlik ve Spor Müdürü Vlora Dumoshi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ve Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Emir Cemal Beşkardeş de katıldı.

Altepe, dostluğun geliştirilmesini hedefleyen kardeşlik protokollerinin Türkiye'deki illerin yanı sıra Balkanlar'da da sürdüğünü söyledi. 5 yıldır Priştine'yi sıklıkla ziyaret ettiklerini belirten Altepe, "Priştine bizim bir parçamız. Burayı kendi şehrimiz olarak görüyoruz. Son 5 yıldır burada yaşanan güzel gelişmelerin ve kültürel etkinliklerin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu iki kent birbirine daha da yakın olmalıdır. Bugün attığımız imzalarla Bursa ile Priştine arasındaki dostluğumuzun pekişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti, tarih kenti Bursa'yı konuklarına tanıtan Altepe, Bursa'da Balkanlar'dan çok sayıda vatandaşın yaşadığını vurguladı. Bursa ile Priştine arasındaki kardeşliğin önemine değinen Altepe, "Bu protokol ile Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Toplumların yakınlaşması konusunda sık sık çalışmalar yapılıyor. Bu anlaşma da sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerimizin başlangıcı olacaktır. Hedefimiz, sizlerin yanında olduğumuz göstermek ve moral vermektir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa ile Priştine arasında kardeşlik köprüleri kuruyoruz" şeklinde konuştu.

Kardeşlik protokolünün kendilerini çok sevindirdiği belirten Başkan İsa Mustafa, Bursa'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getirdi. Bursa'da tarihi ve turistik mekanları gezdiklerini anlatan Mustafa, "Türkiye ile Kosova arasında bir bağ var. Bu bağın tarihi ve kültürel miras bağı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını kabul etmesi ve savaş dönemlerine bize verdiğiniz destek de bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kosova'daki birçok ürünün Türkiye'den alındığını belirten Mustafa, "İki ülke arasındaki işbirliğini kültürel, eğitim ve sosyal alanlara da taşımak istiyoruz. Bursa, bizim için özeldir. Bursa'nın yüzde 50'sinin Balkan göçmeni olduğunu biliyoruz" dedi.

Altepe ve Başkan Mustafa protokolü imzalayarak, Bursa ile Priştine'nin resmen kardeş olduğunu ilan etti. Törenin ardından konuklarına Bursa Büyükşehir Belediyesi rozeti, çini vazo, Bursa bıçağı, havlu, Bursaspor kravatı ve Bursa kitabı armağan eden Başkan Altepe'ye Başkan Mustafa da Priştine'nin sembolü olan bir heykel ile bağımsız Kosova'nın sınırlarını gösteren haritayı takdim etti.

BURSA'YA BALKANLAR'DAN BİR KARDEŞ DAHA
BURSA'YA BALKANLAR'DAN BİR KARDEŞ DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 11:16:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?