4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa rüzgarı elektriğe dönecek

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, Bursa'da 16 firmanın rüzgar santrali kurmak için EPDK’dan lisans aldığını söyledi.

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi, Türkiye'nin enerji politikasına dikkat çekmek için Bandırma'da kurulu bulunan rüzgar santrallerini inceleyecek. Bursa'ya en yakın rüzgar enerji santrallerinin Bandırma'da olduğunu belirten BUMİAD Başkanı İlker Özaslan, büyük bir rüzgar potansiyeli olan Bursa'nın rüzgar enerjisinden faydalanamadığını belirtti.

Özaslan, "Bursa'da 16 firma santral kurmak için EPDK’dan lisans aldı, ancak henüz hiçbiri kurulmadı. Konuyu yakından takip ederek Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi ile Bandırma’ya ortak bir teknik gezi düzenleyeceğiz. Yapacağımız gezi ile hem Türkiye'nin enerji meselesine dikkat çekmek, hem de Bursa'nın alternatif enerji kaynakları konusundaki imkanlarını yerinde incelemek istiyoruz" dedi.

Öz kaynakların kullanılması açısından Bursa'nın çevreci, temiz rüzgar santrallerine ihtiyacı olduğunu ifade eden Özaslan, lisans alan firmaların bir an önce yatırım yapmaları ve üretime geçmelerinin sağlanmasını istedi.

Rüzgar türbinlerinin dünyada birkaç firma tarafından üretildiğini, bu sebepten yatırımların uzadığını, bunun önüne geçmek için Türkiye’nin bir an önce rüzgar türbini üretimine yatırım yapması gerektiği vurgulayan Başkan Özaslan, “Bursa, otomotiv sanayi ve makine üretim sanayi konusundaki birikimini rüzgar türbini üretimi konusunda değerlendirebilecek potansiyele sahiptir. Bu potansiyel yetkililer tarafından mutlaka değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Özaslan, EMO ile birlikte 14 Ağustos Cuma günü Bandırma'ya düzenlenecek gezide yapılacak incelemelerin ardından teknik bir açıklama yapacaklarını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?