2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa sağlık başkenti olacak

BURSA SAĞLIK BAŞKENTİ OLACAK

Uluslararası Sağlık Turizmi Direktörü Darryl D. Johnson, Bursa’nın uluslararası sağlık turizminde başkent olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 26. Meslek Komitesi tarafından uluslararası platformda sağlık turizmi konulu seminer düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve BTSO 26. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Esgin’in gerçekleştirdiği seminere, Uluslararası Sağlık Turizmi Direktörü Darryl D. Johnson, uluslararası medikal turizm uzmanı Berna Türkmen ve Marmara Assistance firması yetkilileri konuşmacı olarak katıldı. Darryl D. Johnson Bursa’nın uluslararası sağlık turizminde başkent olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek,

“İstanbul’daki sağlık turizmi kongresinde Bursalı girişimcilerle tanışma fırsatı buldum. Daha sonra Bursa ile ilgili bir araştırma yaptım ve Bursa’nın uluslararası sağlık turizminde başkent olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu gördüm. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Mustafa Esgin’in de belirttiği gibi, Türkiye’de uluslararası standartlarda sağlık hizmetlerini daha uygun fiyatlara almak mümkün. Biz de, Türkiye’nin sahip olduğu bu avantajın küresel boyutlarda pazarlanması için kent dinamikleriyle birlikte gayret göstereceğiz. Eminim ki Bursa, sağlık turizminin yeni başkenti olabilir.”

Seminere 26. Meslek Komitesi üyeleri, sağlık kuruluşları dernekleri yetkilileri ve hastane sahipleri katıldı.

BURSA SAĞLIK BAŞKENTİ OLACAK
BURSA SAĞLIK BAŞKENTİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 15:58:00
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 16:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?