6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa sağlık turizmi başkenti oluyor

BURSA SAĞLIK TURİZMİ BAŞKENTİ OLUYOR

İstanbul'da düzenlenen 3. Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılan 20 ülkeden 80 kişiye, Bursa'nın sağlık turizmi alanındaki zenginlikleri ve potansiyeli tanıtıldı.

Bursa Valiliği tarafından ağırlanan heyet, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Bursa'nın sağlık turizmi potansiyeli" adlı kongreye katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın ekonomik anlamda kalkınmışlığına işaret ederek, "Bursa taih ve kültür başkentidir, Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapmış tarihi değrleri yüksek bir turizm şehridir" dedi.

Bursa'nın kış sporları, termal turizm, kongre turizmi gibi alanlarda büyük potansiyeli olduğunu belirten Harput, "Hristiyanlık inancının ve İncil'in bugünkü şeklini aldığı İznik, inanç turizmi açısından Efes değerinde bir yerdir" şeklinde konuştu.

Valilik olarak termal kaynaklara önem verdiklerini, dünyünın en önemli termal merkezlerinde birisi olmaya aday tesis kurmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Harput, "Termal kaynaklara valilik olarak büyük önem veriyoruz. Sürekli yeni termal kuyulur açmaktayız, çok yakında yeşillikler içinde olan bir termal tesis kurucağız. Bu tesis dünyanın en önemli termal merkezlerinden biri olacak" dedi.

Valiliğin termal alanda yaptığı çalışmalar sayesinde yatırımcıların ilgisini Bursa'ya çektiklerini kaydeden Harput, büyük otellerin termal tesis kurmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Yatırımcılara ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulunan Harput, Bursa'nın gerek medikal, gerekse termal sağlık hizmetlerinin yeni ve önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, hem hizmet almak, hem de yatırım yapmak isteyenlerin bir an harekete geçmesini istedi.

Yunanistan Sağlık Turimi Koordinatörü Dr. Constantine Constantinedes, Bursa'nın sağlık turizmi açısından çok cazip bir yer olduğuru ifade ederek, "Bursa'da birçok şey bir arada mevcut. Tedavi maksadıyla gelenler zengin Bursa mutfağıyla da tanışarak kendilirini daha iyi hissedebilirler" dedi.

Osmanlı Devleti'nin ilk hastanesinin Bursa'da kurulduğunu hatırlatan Dr. Ceyhun İrgil ise, Bursa'nın sağlık sektöründe çok büyük hamleler yaptığını, ulaşım imkanları da göz önüne alınınca Bursa'nın bir sağlık başkenti olduğunu dile getirdi. Bursa'nın sağlık sektöründe sahip olduğu ileri teknoloji, çalışan uzman personel sayısı bakımından Avrupa standartlarında hizmet verdiğini bildiren İrgil, şunları söyledi:

"Bursa, Avrupa ve Amerika'daki standartları daha ucuzu sağlamaktar. Mesela Almanya'da 3000 avroya yapılan bir operasyon, Türkiye'de 800 avroya mal oluyor. Bu da Bursa'yı cazip kılıyor".

Kongreye katılan heyet, daha sonra Bursa'nın tarihi, kültürel ve sağlık merkezlerini gezdi.

BURSA SAĞLIK TURİZMİ BAŞKENTİ OLUYOR
BURSA SAĞLIK TURİZMİ BAŞKENTİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 13:49:23
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 13:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?