2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa SYDV'den et ve kömür yardımı

Bursa'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahiplerine 20 bin ton kömür dağıtıldı. Vakıf, Kurban Bayramı'nda hayırseverlerin bağışladığı kurbanlardan bin 800 aileye de et dağıtacak. 

Yoksul ailelere yardım elini uzatmaya devam eden SYDV tarafından bu yıl, Bursa merkez ve ilçelerindeki yaklaşık 24 bin aileye 20 bin ton kömür dağıtıldı. Ayrıca Bursa'nın merkez ilçeleri Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'de de, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen öğrencilere bin adet mont ve bin adet kışlık bot yardımı yapıldı. 

Bursa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenol Kalyoncu, vatandaşların yaklaşan kış mevsimi öncesi yakacak ihtiyacına cevap vermek istediklerini ifade etti. Kalyoncu, ilçelerdeki vakıf müdürlükleri tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespit edildiğini, 250 adet okul çantası ve kırtasiye setinin de okulların başlamasıyla öğrencilere ulaştırıldığını da kaydetti. Kalyoncu, yıl içerisinde devamlı olarak, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını da vurguladı. Vakfın Kurban Bayramı'nda da fakir aileleri unutmayacağını kaydeden Kalyoncu, "Yapılan protokol gereği 2 yıldır hayırseverler tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağışlanan kurbanların etlerini vakıf olarak biz dağıtıyoruz. Geçen yıl bin 550 aileye 9 ton et dağıttık. Bu yıl da Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde tespit edilen bin 800 aileye hayırseverlerce bağışlanan kurban etleri dağıtılacak. Ekiplerimiz bayramda 4 gün boyunca ihtiyaç sahibi ailelere paket halindeki etleri teslim
edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 11:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?