4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa tarihi için koşacak

Osmangazi Belediyesi ve Belediye Spor Kulübünün bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, yine renkli görüntülere sahne olacak.

Koşuyla ilgili bilgi vermek üzere Ördekli Hamamı Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üç yıl önce Türk atletizmi ve Türk sporu adına atılan tohumun bugün kocaman bir şölene dönüştüğünü söyledi.
Tarihi Kent Koşusu ile hem tarihin hem de modernitenin buluştuğunu ifade eden Dündar, tüm Bursalıları haftasonu halk koşusuna davet etti.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu organizasyon komitesi içinde yer alan kurum temsilcilerinin de katılımıyla yapılan toplantıda Dündar, yarışla ilgili bilgiler de verdi. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da halk koşusu ve profesyoneller olmak üzere iki kategoride yarışma olacağını ifade eden Dündar, yarışma startının Saltanat Kapı önünden verileceğini duyurdu. Başkan Dündar şu bilgileri verdi; “Halk koşusu 4 bin 136 metre, profesyonellerin koşacağı yarı maraton ise 21 bin 120 metre uzunluğunda. Her iki yarışın güzergahı da mavi ve turuncu çizgiyle çizilmiş durumda. Halk koşusuna katılacaklar turuncu çizgiyi, yarı maratona katılacaklar ise mavi çizgiyi takip edecekler”

19 Nisan Pazar günü saat 10.00’da Saltanat Kapı önünden start alacak koşuya başvuruların Osmangazi Belediyesi, Akpınar Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Zafer Plaza, As Merkez, Kent Meydanı ve Korupark’ta kurulan kayıt masalarından yapılabileceğini bildiren Başkan Dündar, herkesi bu tarihi atmosferi yaşamaya davet etti. Başkan Dündar ayrıca, bu yıl 16 bin dolar ödül dağıtılacağını duyurdu.

Bursa’nın tanıtımında büyük bir görev üstlenecek koşuya katılımla ilgili de bilgi veren Başkan Dündar, önceki yıllarda 2 binin üzerinde başvurunun olduğunu hatırlattı. Pazar günü yapılacak koşu için bugüne kadar yurt içinden 478, yurtdışından ise 18 başvuru(Gürcistan, Fas, Bulgaristan, Nijerya ve Etopya’dan) olduğunu bildiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atletizm Türk Milli Takımından da 15 erkek 10 bayan yarışmacının yarışmaya katılacağını duyurdu. Koşunun gerçekleşeceği güne kadar bu sayıların binlerle ifade edileceğini kaydeden Başkan Dündar, “19 Nisan Pazar gününü tarih, kültür ve spor ile iç içe geçirmek isteyen herkesi yarışlara katılmaya davet ediyorum. Sonucunda alınacak madalyanın mutluluğu ömür boyu sürüyor. Ben öğrencilik dönemimde İstanbul’da Avrasya Maratonuna katılmıştım, oradan aldığım madalya ve belge halen evimin bir köşesinde durur.” dedi.

Halk Koşusu ve yarı maraton düzeyinde gerçekleşecek Tarihi Kent Koşusu kapsamında; Yeşil Cami ve Külliyesi –Emir Sultan- Yıldırım Külliyesi- Kent Meydanı – Irgandı Köprüsü- Hanlar Bölgesi- Hisar Bölgesi- Ördekli Hamamı- Muradiye Külliyesi- Atatürk Köşkü ve Murat Hüdavendigar Külliyesi gibi kentin tarihi mekanları geçilecek.

GÜZERGAHLAR

Halk Koşusu güzergahı: Saltanat Kapı- Atatürk Caddesi - Setbaşı Köprüsü- Irgandı Köprüsü- Gökdere Medresesi-Kayhan Çarşısı-okçular Çarşısı-Uzun Çarşı – Hanlar bölgesi- Kapalı Çarşı-Balibey Hanı- Saltanat Kapı- Kavaklı Caddesi- Yer Kapı- Fetih Kapı. Yarı Maraton Güzergahı: Saltanat Kapı-Atatürk Caddesi-Setbaşı RKöprüsü- Yeşil Külliyesi- Emirsultan Külliyesi- Yıldırım Külliyesi- Irgandı Köprüsü- Hanlar Bölgesi- Çakırhamam-Şehreküstü- Timurtaşpaşa Külliyesi- Ket Meydanı- Şehreküstü- altıparmak- Çekirge Caddesi- I. Murad Külliyesi- Süleyman Çelebi Türbesi- Atatürk Köykü- Çelik Palas- Muradiye- Devlet Hastanesi- Saltanat Kapı- Yer Kapı- Fetih Kapı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?