3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa tarihi sempozyumu ilgi çekti

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'nın fethi ve Osman Gazi'yi anma şenlikleri çerçevesinde düzenlediği "Osmanlı modernleşmesi döneminde Bursa" konulu sempozyum ilgi gördü.

Ördekli Kütür Merkezi'nde yapılan sempozyumun 2. gününde, "Yabancı gözüyle 19. yüzyıl Bursa'sı" başlığıyla bir konuşma yapan Fulya Karakoç, 19. yüzyıldan sonra Bursa'nın değişime uğramaya başladığını belireterek, "Bursa, tabii güzelliklerinin yanı sıra, tarımıyla ve ticaretiyle de çok iyi işler yapmış bir şehir. Yurt dışından Bursa'ya gelen ünlü bilim adamları, bu şehrin suyuna, dağına, kısaca bütün güzelliklerine hayran kalmışlar, bundan övgüyle bahsetmişlerdir. 19. yüzyıldan sonra Bursa çok büyük bir değişime uğramış bir şehirdir. Nüfusu artmış, daha çok turist Bursa'ya gelmiş, çok değişiklikler olmuştur. Bursa'da ticarette de çok değişiklikler oldu. Bursa, bugün Türkiye'yi otomotiv sektöründe dünyada temsil eden bir şehir. Ekonomik yönden çok büyük getirisi olan şehir. Tarım için de aynı şeyleri söyleyebiliriz" dedi.

Sempozyumda, Prof. Dr. Zehra Toska "Hüdavendigar diyarına bir cevelan", Dr. Yücel Dağıl "Resimli kitapta Bursa", Melek Gençboyacı "Gazzizade Abdüllatif Efendiye göre Bursa" başlıklı birer konuşma yaptılar. Dün başlayan sempozyum bugün sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?