3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa trafiğinde acı bilanço

Bursa'da 10 ayda meydana gelen trafik kazalarında 101 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 124 kişi de yaralandı. Kazalarda 48 milyon YTL'lik maddi hasar meydana geldi. 

Sürücülerin yorgun ve dikkatsiz olmasının kazaya davetiye çıkardığını belirten Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Kihtır, "Bursa'da 10 ayda 31 bin 193 kaza meydana geldi. Bunların büyük çoğunluğu takip mesafesini korumamaktan kaynaklanıyor. 7 bin 11 kaza arkadan çarpma neticesi meydana geldi. 5 bin 87 kaza hatalı şerit değiştirmekten, 4 bin 479 kaza kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamaktan, 3 bin 728 kaza dönüş kurallarına uyulmamasından, 3 bin 740 kaza sürücülerin yorgun olmasından, 538 kaza yaya hataları yüzünden, 383 kırmızı ışık ihlalinden, 128 kaza da aşırı hızdan kaynaklanıyor" dedi. 

Kent merkezinde sabah ve akşam saatlerinde bariz bir yoğunluğun yaşandığına dikkat çeken Kihtır, "Sürücülerin biraz daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Ekiplerimiz sürekli olarak şehir merkezi ve araç yoğunluğunun yaşandığı yerlerde görev yapıyorlar. Ekiplerimizin yapmış olduğu ikaz ve uyarılara sürücüler dikkat etsinler. Araçlardan sonra yayalara da büyük görevler düşüyor. Şehir merkezinde yoğunluk yaşanan Atatürk Caddesi'nde yeterli sayıda alt geçit mevcut. Bu geçitleri kullansınlar. Altıparmak caddesinde ise trafik ışıkları ve yaya geçitleri var. Bu geçitleri kullanırlarsa kaza oranları azalacaktır. Tüm sürücülere kazasız belasız günler diliyorum" diye konuştu. 

Kihtır, kent genelinde hatalı park etme, kırmızı ışık ihlallerine ve cep telefonu kullanımına dikkat ettiklerini ifade ederek, cezanın çözüm olmadığını, sürücülerin kurallara uyması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 12:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?