5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa turizmi tedaviye alınıyor

Tarihi, turistik ve doğal zenginliklere sahip olmasına rağmen Türkiye’nin turizm potansiyelinden yüzde 1.5 pay alabilen Bursa’nın turizmdeki yetersizliğinin sebeplerinin araştırılarak, geleceğine yönelik yol haritasının çizileceği 1. Turizm Sempozyumu’nun 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Üniversitedeki bilim adamları ile topluma yön veren insanları biraraya getirip sinerji oluşturmak ve bunu toplum yararına çalışmalara yönlendirme amacıyla kurulan Sentez Uluslararası Bilim ve Teknoloji Birliği (SUBİTEB), Bursa turizminin sorunlarını düzenlediği sempozyumla masaya yatırıyor.

SUBİTEB Konsey ve Yönetim Kurulu Başkanı Kayıhan Engin, tarihsel ve kültürel büyük bir birikime sahip, doğal zenginliklerle bezenmiş Bursa’nın turizm konusunda hak ettiği payı alamadığını, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumla bu konudaki sıkıntıların ele alınarak, çözüm önerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melek Tüz, akademik, sektörel, medya ve tanıtım sektörlerinin temsilcilerinin görüş belirteceği sempozyumla turizm sektörünün sorunlarının bilimsel olarak ele alınacağını bildirdi. Sempozyum kapsamında "Bursa’nın tarihi, kültürel ve turizm değerleri", "turizm işletmeciliği ve sorunları" , "çevre, ulaşım ve altyapı" ile "tanıtım pazarlama" konularında 4 ayrı komisyon oluşturulduğunu anlatan Tüz, "Sempozyum, sektörün çeşitli kollarındaki insanlarını biraraya getirerek ilk olumlu adımı attı. Sempozyuma bilimsel ve özel sektör bildirileri sunmak isteyenlerin çalışmalarını 17 Haziran 2005 tarihine kadar kabul edeceğiz. Gelen bildiriler ilgili komisyon temsilcileri tarafından incelendikten sonra, kabul edilenler sempozyumda sunulacak. Sempozyum sonrasında da kesin sonuç bildirgesi oluşturulacak" dedi.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ da, Türkiye’de alternatif turizm türlerinin en çok yaşandığı illerin başında gelen Bursa’nın Türkiye turizminden yüzde 1.5 pay alabildiğini vurgulayarak, sempozyumla yüzde 50 olan doluluk oranını yüzde 70-80’lere, turizm gelirlerini de 60 bin dolardan 80 bin dolara yükseltebilmeyi hedeflediklerini anlattı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle mukayese edilebilecek Kapodakya’nın bile ülke turizminden yüzde 10 pay aldığını, yöre halkının bunu bile az bulduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtım kitapçığında Bursa’nın yer almamasını skandal olarak değerlendiren Erdem, bugüne kadar mevcut siyasilerin ve yerel yönetimlerin turizmin geliştirilmesine yönelik proje üretmediklerini ileri sürdü. Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in Güzelyalı’ya konulacak feribot seferlerini ve Teleferik Projesi’ni desteklediklerini, bu dönemde turizmin makus talihinin değişmesini diledi.

Sempozyum kapsamında oluşturulan komisyonlarda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Ahmet Erdönmez, Işık Uğurtuğ, Hasan Erdem ve Necati Kartal’ın yer aldığı belirtildi. Komisyon temsilcileri de toplantıda yapacakları çalışmaları anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?