6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa yeni bir termal otele kavuştu

BURSA YENİ BİR TERMAL OTELE KAVUŞTU

Son aylarda lüks zincir otel inşaatları hızlanan Bursa'da mahalli firmalar da turizm yatırımlarına ağırlık verdi. Erikli Su ve Juss Meyve Suyu firmalarının hissedarlarından Aslanoba Grubu, Çekirge Meydanı'nda 120 odalı bir termal oteli hizmete açtı. Uludağ yolu başlangıcındaki tarihi Keçeli Hamamı'nı da bünyesine katıp 4 binayı 25 yılda 30 milyon liralık yatırımla birleştiren Nihat Aslanoba, gıda sektöründen sonra iki kızını da turizm sahasında işletmeci yaptı.

Kadife çiçeği anlamına gelen Marigold ismi verilen otel, Askeri Hastane karşısında hizmete girdi. Tabii sıcak sulu otel, Ortadoğu ve Kuzey Avrupa'dan da müşteri çekmeyi hedefliyor. Kızları Nesrin ve Nihan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Nihat Aslanoba, gıda sektöründeki büyümelerinden sonra, şimdi de Bursa'da geleceğin sektörü olarak gördükleri turizme 30 milyon liralık yatırımla adım attıklarını söyledi. 25 yıl önce Askeri Hastane karşısındaki bir binayı satın alarak başladıkları otelcilik rüyasını, Başkan Recep Altepe'nin sağladığı destekle 30 Ocak 2010'da gerçekleştirdiklerini belirten Nihat Aslanoba, "Butik bir anlayışla, Uludağ'ın eteklerinde, Bursa'nın tarihi kaplıca sularını, kendi misafirimiz kabul ettiğimiz müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. 220 metre yükseklikteki Çekirge semtinde, Vakıfbahçe kaynağından 46 derece sıcaklıktaki bir suyu havuzlarımıza alarak, değişik masaj ve SPA uygulamaları ile suyun tedavi edici özelliğini azami seviyede misafirlerimize sunuyoruz. Bin 600 metrekarelik bir alana yapılan Pithia Spa, insanın duygularına ve ruhuna hitap eden 'Wellness" anlayışıyla oluşturuldu. Havuz bölümümüzde yer alan Tepidarium, yani ısıtılmış mozaik yataklar dalgalı ısı sistemiyle bütün vücudun gevşemesine imkan sağlanıyor. Bursalıların günlük dışarıdan gelip istifade edebilecekleri bir anlayışla, restoran, kafeterya ve sıcak su ile alakalı ünitelerimiz hizmete giriyor" diye konuştu.

Otel Genel Müdürü Ergin Dolapçıoğlu da, 9 bin 800 metrekare kapalı alana sahip otelin 95'i standart, 25'i özel odalar olarak tasarlandığını söyledi. Dolapçıoğlu, "5 yıldızlı termal otel olarak, mimar Seçil Buldan'ın 4 ayrı binayı butik otel tarzında, konseptleri birbirine çok iyi dengeleyerek dizayn etmesi ile Çekirge'nin silüetine uygun bir yapı ortaya çıktı. Marigold Otel, Akdeniz mutfağını Mesut Erdoğan ve Bahri Turan'ın şefliğinde konuklarına sunacak. Dışarıya hamamlarının yanı sıra restoranı ve kafeteryasıyla da hizmet verecek otelimizde, Güzelyalı feribot iskelesi ile Uludağ kayak pistlerine 27 kilometrelik uzaklığı ve şehir merkezinde oluşu ile Bursa'ya kayak, tarih, kongre, termal turizm için gelenleri çok rahatlıkla misafir edebileceğiz. Oda fiyatlarımız 200-250 lira arasında olacak. Bir yılda yüzde 60 doluluk oranını yakalamayı hedefliyoruz" dedi.

Zincir otellerle ortak çalışmak için görüşmeler yapılmasına rağmen, termal oteli kendileri işletmeye karar veren Aslanoba ailesi, Marigold Otel Yönetim Kurulu Başkanlığına Nesrin Uğur'u getirdi. Nihan Yıldırım da başkan yardımcılığı görevinde bulunacak.

Bursa'da dünya otel zincirlerinin inşaatlara başlamasını olumlu bulduklarını belirten Başkan Nesrin Uğur, turizm sektöründe daha çok yol alması gereken Bursa'da uluslararası firmaların da aralarına katılmaları ile daha güçlü ve kolay hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

BURSA YENİ BİR TERMAL OTELE KAVUŞTU
BURSA YENİ BİR TERMAL OTELE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 14:17:05
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 15:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?