6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa yeşil-beyaza büründü

BURSA'DA HAYAT YEŞİL VE BEYAZ

Bursa'da hayat yeşil ve beyaz akıyor. 47 yıllık Bursaspor, tarihinin en keyifli, en heyecanlı maçını pazar günü onbinlerce seyircisinin önünde Bursa'da oynayacak. Şehirde hayat adeta yeşil ve beyaz renklerini büründü.

Tarihi Kapalıçarşı ve hanlar bölgesinde bütün dükkanlarda yeşil beyazlı bayraklar asılırken, evini yıkılına kadar yeşil ve beyaza boyatanlar bile var. Civar köylerden alışveriş için Bursa'ya gelenler çoluk çocuk formalarını da giyip geldi. Reyhan Mahallesi'ndeki 50 yıllık evini yeşil ve beyaz renklere boyayan Kenan ve Hasan Özen kardeşler, "Biz Bursaspor sevdalısıyız. Ben 22 yaşındayım, 15 yıldır maçlara gidiyorum. Bursaspor küme düşmemeye oynasa da, şampiyonluğa oynasa da, ona karşı olan sevgim

azalmıyor. Biz gerçek Bursalıyız. Gerçek taraftarız. Bu evi yıkılına kadar hep yeşil ve beyaz olarak boyamaya devam edeceğiz. 'Seni Evim Kadar Seviyorum' pankartı ile bu bina yıkılana kadar yeşil ve beyaz boyanacak" dedi.

Kapalıçarşı'ya ise Başkan İbrahim Yazıcı, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile birlikte 23 futbolcunun devasa posterleri boydan boya asıldı. Tarihi Kapılıçarı Derneği Başkanı Hasan Gülayan, "Bursasporu bugünlere getiren başkan ve idare heyetine teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe takılacak, biz de Beşiktaş'ı yenip şampiyon olacağız. Avrupa'ya gideceğiz. Onların 100 senede Avrupa'da yapamadıklarını biz bu sene yapacağız. Böyle bir coşkuyu yaşatan bütün futbolcularımızı ve ekibi, dünyanın dört bir tarafından

insanların ziyaret ettiği bu mekanda sergileyelim istedik. Bu posterler gelecek sezon başlayana kadar asılı durmaya devam edecek" diye konuştu.

Bursa'ya 30 kilometre uzaklıktaki Çaybaşı köyünden Kapalıçarşı'ya yeşil beyazlı forması ile ailece alışverişe gelen Emir Irgan da, "Benim kombine biletim var. Bütün maçlara her hafta köyden geliyorum. Her maçta hafta sonu formamı giyip gezerim. Ligin başından beri bütün maçları takip ettim. Beşiktaş'ı yeneceğiz, şampiyon olacağız" diye konuştu.

İvazpaşa Çarşısı esnaflarından amatör futbolcu 55 yaşındaki Ekrem Vatansever de, "Biz bu yıl en keyifli senemizi yaşadık. Trabzonspor'un gerçek futbolunu oynaması Bursa'nın şampiyonluğu için yetecek. Biz onların Fenerbahçe ile berabere kalacağını ve Bursa'nın şampiyon olacağına inanıyoruz. Tarihinde böyle keyifli bir maç olmayacak. Şampiyon olmasa da, gelecek yıl biz yine şampiyonluğa oynayacağız. Ertuğrul Sağlam ile iyi bir hava yakalayan Bursa bundan sonraki yıllarda hep zirveye oynayacak" dedi.

Pazarlarda seyyar satıcılar ürünlerini koydukları poşetleri bile yeşil ve beyaz renklerden seçerken, dükkanlarda timsah balonları vitrinleri ve mekanları süsleyen en önemli unsur oluyor.

Espa Pazarı esnafından Hasan Höbelek, timsah maketi ile dükkanının önünde müşteri beklerken, yarın bayram yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çarşı esnaflarından Eyüp Altaylar da, Bursaspor'un gerçek gücünü bu sezon ortaya koyduğunu belirterek, "Yıllardır maçlara gidiyorum. Ama bu yılki coşkuyu şimdiye kadar hiç yaşamadım. Trabzon'un gerçek futbolunu ortaya koyup Bursa'nın önünü açmasını bekliyoruz" dedi.

Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılmayı garantileyen ve tarihi bir başarıya imza atan Bursaspor'da taraftarlar takımlarının şampiyon olmaması durumunda bile başarıyı şovlarla kutlayacak. Bursaspor'un Beşiktaş'ı yenmesi halinde Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçının neticesi beklenecek. Fenerbahçe'nin maçtan mağlubiyet ve beraberlikle ayrılması halinde Bursaspor şampiyonluğunu ilan edecek.

Teksas grubu amigosu Selim Kurtulan, Bursaspor'un şampiyon olmaması halinde gene şampiyon olmuşcasına kutlamalar yapılacağını kaydetti. Takıma ve futbolculara yönelik pankartların hazırlandığını ifade eden Kurtulan, "Stadımızı gelin gibi süsledik. Çok büyük eğlenceler yapacak, Bursa'yı karnaval yerine çevireceğiz. Bursaspor maçın ardından içeriye girecek ve yarım saat sonra tekrar çıkarak şampiyon olmuşcasına kutlama yapacağız. Beşiktaş ile aramızda husumet yok. Biz Beşiktaş'ı kaale bile almayacağız.Tamamen takımımıza yöneleceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:39:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?