1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa 'yeşil' ünvanını geri alıyor

Bursa'da 2 yılda "Yeniden Yeşil Bursa" hedefi doğrultusunda 237 bin metrekare alanın yeşillendirildiği bildirildi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çarpık yapılaşma nedeniyle şehir giriş ve çıkışlarındaki kötü görüntüyü güzelleştirme çalışmaları kapsamında emniyetli sürüş amacıyla yol kenarlarındaki oto korkulukların yapımına başladı. 

Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini güzelleştirme çalışmaları kapsamında tamamlanan aydınlatmaların ardından bu kez de emniyetli sürüş için kent girişleri ve ana arterlerinde oto korkuluk yapımı için çalışmalara start verdi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Mudanya Yolları'nda orta refüj ve yol kenarlarına toplam 45 bin metre oto korkuluk rayı, 22 bin 500 adet oto korkuluk dikmesi, 15 bin metre gergi kuşağı ve bağlantı plakları ile 3 bin 500 adet çift yönlü reflektör yapılacak. 31 Aralık'ta tamamlanacak çalışmalar 1 milyon 640 bin YTL'ye mal olacak. 

"Yeniden yeşil Bursa" hedefi doğrultusunda 2 yılda 237 bin metre kare yeşil alan oluşturan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kent girişlerine 8 bin 500 akça ağacı olmak üzere toplam 20 bin, çınar, meşe ve akçarcı ağacı dikti. Ayrıca, Atatürk Caddesi'nden Setbaşı'na kadar olan bölgedeki kaldırımlara yüz bin menekşe, yerprimlası ve süs lahanasını eken Büyükşehir Belediyesi, birbirinden renkli çiçeklerle caddelere ayrı bir güzellik kattı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 13:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?