4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa yollarına 70 yeni otobüs

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs filosunu gençleştirmek için sipariş verdiği 70 yeni çevreci otobüs, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 70 yeni otobüsü hizmet sokmak için düzenlediği törene katılmak üzere Bursa'ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve DP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, İl Başkanı Füsun Yaşar, DP Osmangazi Belediye Başkanı Yakup Aktaş ve partililerle birlikte Merinos Parkı'nı gezen Başkan Süleyman Soylu, yetkililerden detaylı bilgi aldı. Daha sonra törene geçen Soylu, partililer tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Burulaş Hizmet Binası'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, göreve geldikleri günden bu yana 'Her gün yeni bir hizmet günü' anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Bursa'nın hoyratça harcanan tarihine, sanayisine, turizmine, tarımına ve termaline sahip çıkarak yeni değerler kazandırdıklarını belirten Hikmet Şahin, Atatürk Kültür Merkezi ile Bursa'nın kongre şehri özelliğine ivme kazandırdıklarını ifade etti.

Kültürpark, Merinos Parkı, Nilüfer Vadisi ve arıtma tesisleriyle Bursa topraklarına hayat kattıklarını da dile getiren Şahin, sosyal belediyecilikle devamlı halkın yanında olduklarını anlattı. Sporda da iz bıraktıklarını vurgulayan Şahin, "Türkiye'de, Özlüce Tesisleri'nden daha modern tesisler var mı? Bu tesisi Bursaspor'a armağan ettik ve daha neler armağan edeceğiz? Statda yerinde yeniden yapılacak. Daha devam eden ve başlayacak olan birçok projemiz var. Bursa bir baştan başa yenileniyor. Eğer Rönesans yeniden doğuşsa, biz Bursa'nın Rönesans'ını gerçekleştirdik. 2014 kadar da devam ettireceğiz. Azimliyiz ve kararlıyız. Bursalılar her şeyin en iyisine layık. Hikmet Şahin de size layık" dedi.

Bursa'nın en büyük sorununun ulaşım olduğunu da hatırlatan Şahin, göreve geldikten sonra yapılan yatırımlarla trafiği rahatlattıklarını, feribot iskelesi ile de sadece Bursa'yı İstanbul'a değil, İstanbul'u da Ege ve İç Anadolu'ya yaklaştırdıklarını kaydetti. Şahin, Bursaray C etabının temelini de Genel Başkan Süleyman soylu ile atacaklarını açıkladı.

Bursa'da belediyenin otobüs filosunun 4 yıl önce ortalama 15 yaşında olduğunu, araçları yenileyerek ortalamayı 1 yaşa çektiklerine değinen Şahin, toplam 155 otobüsle Türkiye'nin en genç filosuna sahip olduklarını kaydetti. Bursa'da ulaşımın rayında olduğunu söyleyen Şahin, kendilerinden önce Burulaş'ın 3 milyon TL kar ettiğini, 2006'da ise 23 milyon TL gelir elde ettiğini belirtti. Bursa'ya zaman da para da kaybettirmediklerini anlatan Şahin, "Bursa'ya hizmet yürüyüşümüz devam edecektir. Bursa, geleceği inşa etme projesini yarım bırakmayacaktır. Bursalılar her şeyin en iyisine layık. Hikmet Şahin de size layık" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ise siyasetin artık kavgadan arınması gerektiğini ifade ederek siyasetin hizmetle uyuşması gerektiğini dile getirdi. Meclisteki tüm siyasi partilerin grup toplantılarını dikkatle seyrettiğini anlatan Soylu, "Sanki bir harp alanı, sanki bir savaş alanı var. Oysa millet işiyle, aşıyla, çoluğuyla çocuğuyla, dükkanıyla, fabrikasıyla, tarlasıyla ve kendi insanıyla daha rahat yaşayabileceği, barış içerisinde yaşayacağı bir Türkiye aramaktadır. Biz de hizmet ortaya koyan bir belediyecilik, kimseyi ayırmayan bir belediye anlayışı, beyaz bir belediyecilik anlayışına sahibiz. 29 Mart akşamında Allah nasip edecek ve demokratlar zaferle buluşacaktır" şeklinde konuştu.

Soylu, Bursa'nın da 'Hikmet'ine sahip çıkmasını istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 70 otobüs hizmete girdi. Genel Başkan Soylu ve Belediye Başkanı Şahin, daha sonra iki engelli vatandaşı otobüse bindirdi. Başkan Soylu ve Şahin dana sonra otobüsün direksiyonuna geçerek poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?