2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da 48 kilo eroin ele geçirildi

Bursa Emniyet Müdürlüğünün “Avrupa Uyuşturucuyla Mücadele Ortak Gücü” ve FBI'ın Ortadoğu birimiyle birlikte düzenlediği “Şahin” adlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, 49 kilo eroin ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1,5 yıl önce, Afganistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da üretilen uyuşturucu maddeleri Türkiye üzerinden başta Hollanda ve Fransa olmak üzere değişik Avrupa ülkelerine sevk ettikleri belirlenen 15 kişiye yönelik çalışma başlatıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde Avrupa Uyuşturucuyla Mücadele Ortak GÜcü ve FBI'ın Ortadoğu birimiyle yürütülen operasyonlar çerçevesinde, suç örgütünün lider kadrosundan oldukları belirlenen Mehmet Y. (46), kardeşi Mustafa Y. (44) ile örgüt üyesi İsmet Ö. (33), Fikret Ö. (33) ile Ahmet Y. (46) Bursa'da, Cemal Y. ise (45), Gaziantep'te yakalandı.

Toplam 49 kilo eroin ele geçirilen operasyon kapsamında, Fransa ve Hollanda'da ise biri Fransız vatandaşı, 5 kişinin daha önce yakalandığı bildirildi.

Suç örgütünün lideri Enver Y'nin, 3 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü öğrenildi.

Zanlıların, ifadelerinin alınmasının ardından, “Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgütün faaliyetleri çerçevesinde uluslararası alanda uyuşturucu ticareti yapmak” iddiasıyla adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.



a.a.
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2007 Pazar 10:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut dagdeviren IP: 85.103.192.xxx Tarih : 22.04.2010 19:28:35

İnsanları dinlemeden etmeden haksız yere tutuklayan ve yalan yanlış şeyler yazan gazeteleri kınıyorum ve bu olayın böyle olmadıgını adım gibi biliyorum ve bu yazılan olayla ilgili mehmet y. kardeşi mustafa y. nin olayla hiç bir alakası olmadıgını adım gibi biliyorum bu insanlar hala tutuklu  17/07/2007 tarihinden beri halen tutuklu hüküm lü degil tutuklu ve hala olayın nereye gittigi belli degil yazık degilmi bu insanlara artık durun.....