2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da 6. Sağlık Fuarı

Uludağ Üniversitesi-Nilüfer Belediyesi işbirliği ile yürütülen Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma çalışması kapsamında geleneksel hale getirilen Sağlık Fuarı’nın altıncısı başladı.

En yaygın sağlık sorunları hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla, Nilüfer Belediyesi ve UÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliği ile organize edilen 6. Sağlık Fuarı, önceki yıllardan farklı olarak tek merkez yerine daha çok insana ulaşabilmek amacıyla 3 ayrı mahallede yapılıyor.

İlk olarak Özlüce Mahallesi’nde A. Muharrem Uğur İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan standlar 21 Haziran’da Alaaddinbey Mahallesi’ne ve 22 Haziran’da da Ürünlü mahallesine taşınacak. 3 gün boyunca 13.00-17.00 saatleri arasında kurulacak olan; yüksek tansiyon, şişmanlık, şeker hastalığı, aile planlaması, meme muayenesi, kanser, sigara, kan grubu, göz muayenesi, hekim-çocuk ilişkisi, hasta hakları ve kansızlık standlarında, isteyen vatandaşlara bilgi verilecek, muayene ve tetkikler ücretsiz yapılacak.

Halkı en yaygın sağlık sorunları hakkında bilinçlendirerek hastalıklara karşı önlem alınması ve bazı hastalıklarda hayati önem taşıyan “erken teşhis”e yardımcı olmak amacıyla organize edilen sağlık fuarlarında muayene ve tetkiklerin yanı sıra, çocukların beyaz önlük ve hekim korkusunu aşmaları ya da doğru diş fırçalama yöntemini öğrenmeleri amacıyla çocuklara yönelik çeşitli eğitim çalışmaları da yürütülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 14:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?