5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da AKP'li aday adayından iddialı projeler

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıklayan Erdoğan Çakır, adaylığının kesinleşmesinden sonra açıklayacağı projelerinin bütün Bursa halkı tarafından takdir edileceğini söyledi.

Bursa’nın sembollerinden biri olan teleferikle Uludağ’a çıkarak, belediye başkanlığı yapmayı düşündüğü şehri kuşbakışı izleyen Çakır, "Tayyip Erdoğan’ın belediyeciliğinden öğrendiklerimizle bilgimizi ve tecrübelerimizi birleştirerek, Bursa’yı dünya çapında bir marka yapacağız" dedi.

Aday adayı olduğu için teknik sorunları tamamlanmış bir çok projeyi adaylığının kesinleşmesinden sonra kamuoyuna açıklayacağını ifade eden Çakır, "Bursa’nın belli sorunlarına bir çok kişi tarafından klişeleşmiş gözüyle bakılıyor. Bugüne kadar görev yapanlar gibi, göreve talip olan kişiler de nakarat şeklinde sorunları söyleyip çözeceklerini açıklayacaklar. Bursa’nın sağlıklaştırılma projesi, trafik ve hava kirliliği sorunları bilen bilmeyen herkes tarafından söyleniyor, yıllardır konuşuluyor. Ancak hiç bir şey yapılmıyor. Adaylığımın kesinleşmesinden sonra açıklayacağım ve bir çok kişinin aklına bile getirmediği sorunların çözümlerine yönelik projeler partili partisiz herkes tarafından desteklenecek" diye konuştu.

"Bursa, dünya çapında marka olacak"

Ulaşımdan turizme, hava kirliliğinden spora kadar Bursa’nın sorunlarını 12 başlık altında topladıklarını, bunlarla ilgili yaptıkları çalışmaların teknik altyapılarının da tamamlandığını anlatan Çakır, hedefleriyle ilgili şunları söyledi:

"Bursa dünya çapında bir marka şehir olacak her türlü tarihi, kültürel, ekonomik ve tabiat imkanına sahip. Ancak Bursa ne Osmanlı başkentliğinden kalan kültürel mirasını ne de Uludağ başta olmak üzere doğal güzelliklerini kullanamıyor. Turizm projemizde hedefimiz Bursa’ya yılda 1 milyon turist getirmek. Ulaşım projemizi hayata geçirdiğimizde şehrin bir ucundan bir ucuna ulaşım 20 dakikaya inecek.

Ben ve ekibim Osmanlı’ya başkentlik yapmış, medeniyet geliştirmiş Bursa’yı tarihi zenginliği, kültürel mirası, çağdaş belediyecilik anlayışı ile dünyaya model yapabilmek için her türlü bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. Bursa, Türkiye’nin 4. büyük şehri olmasına rağmen belediyecilik açısından çok geri kalmış durumda. Bursa’da düşünülen, konuşulan bir proje 10-15 yıl sonra hayata geçiyor. Biz göreve geldiğimizde teknik altyapısını tamamladığımız projeleri 5 yıl içinde tamamlayacağız".

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2003 Pazar 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?