5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da avantajlı yolculuk günleri

Bursa’da şehir içi ulaşımda BursaRay’la başlayan Akıllı BuKart uygulamasının artık belediye otobüslerinde de kullanılacağı bildirildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, yeni uygulamaya giren sistemle ilgili düzenlediği basın toplantısında bir çok şehirde toplu ulaşıma zam yapılmasına rağmen Bursa’da fiyat artırmak yerine avantajlı yolculuk günlerini başlattıklarını söyledi.
Büyükşehirler içinde Bursa’nın raylı sistem ve otobüslerle yapılan toplu ulaşımının en ucuz olduğu il olduğunu belirten Bilenser, "Ulaşıma zam yapılan bir dönemde Akıllı BuKart’ı kullanan vatandaşlarımız bazı hatlardan ücretsiz, aktarmalı yolculuklarda ise indirimli tarifeden yararlanabilecek"dedi.

Bilenser, yeni uygulamaya giren sisteme göre Akıllı BuKart’la BursaRay’ı kullanacak olan vatandaşların 35B, 35C ve 35 ring hatlarındaki aktarmalarını 45 dakika içinde ücretsiz olarak yapabileceklerini bildirdi.

AKTARMALI YOLCULUKLARDA BÜYÜK AVANTAJ
Belediye otobüsleri arasında aktarma yapanların ise binecekleri 2. otobüste 650 bin lira yerine 500 bin lira ödeyeceklerini öğrencilerin ise 400 bin lira yerine 300 bin liraya yolculuk yapabileceklerini anlatan Bilenser, "Daha önce biletle şehrin doğu bölgesinden batı bölgesine giderken 3 aktarmalı yolculuk yaparak 1 milyon 750 bin lira ödeyen bir kişi Akıllı BurKart’la 1 milyon 200 bin liraya istediği yere gidebilecek. Öğrenciler ise aynı istikameti 700 bin lira ödeyerek yapabilecekler.

2 aktarmalı yolculuklarda 1 milyon 1 milyon 300 bin lira ödeyenler artık Akıllı BuKartla yolculuk yaparak 1 milyon 150 bin lira ödeyecekler"diye konuştu. Bilenser, batı bölgesindeki midibüslerin otobüslere dönüştürüleceğini belirtirken, yeni hatta konulacak olan B-49 nolu hattın ise il trafik komisyonunda onaylandıktan sonra seferlerine başlayacağını açıkladı. Bilenser ayrıca göreve geldikleri günden bu yana şehir içi ulaşımdaki aksaklıkları büyük çapta giderdiklerini ancak köklü çözüm için toplu ulaşımın Burulaş çatısı altında toplanmasıyla mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Necip Okur da uydu teknoloji kullanılarak elektronik araç yönetim ve takip sistemiyle araçların tek merkezden kontrol edileceğini açıkladı. Genel Sekreter Hüseyin Konçak ise belediyenin otobüs işletmesindeki zararının 400 milyardan 250 milyara düştüğünü dile getirdi.

Fehim Ferik-Bursa(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?